Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN LOJİSTİK, ÜÇ YILDA 100 MİLYON $LIK YATIRIM YAPACAK

BORUSAN LOJİSTİK, ÜÇ YILDA 100 MİLYON $LIK YATIRIM YAPACAK

BORUSAN LOJİSTİK, ÜÇ YILDA 100 MİLYON $LIK YATIRIM YAPACAK  23.05.2011

Borusan Grup şirketlerine hizmet vermek için 1973 yılında kurulan ve 1984 yılında Gemlik'te ilk iskelesini yapan Borusan Lojistik, bugün 300 milyon dolarlık ciroya sahip bir kuruluş. Borusan Lojistik Liman İşletme ve Uluslararası Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Özgür Soy, limanda yedi gün 24 saat, dünya standartlarında proje, genel kargo, konteyner, PCC ve RO-RO liman ve terminal hizmetleri sunduklarını söyledi. Özgür Soy, "İstanbul'daki Genel Müdürlüğümüzün yanı sıra Bursa Gemlik'teki Borusan Limanı, İstanbul -Anadolu, İstanbul - Avrupa, Ankara, Bursa, İzmir, ALM ve Karadeniz bölgelerindeki bölge müdürlüklerimizle hizmet veriyoruz. Ereğli ve Mersin'de de şubelerimiz bulunuyor. Türkiye'de 270 bin metrekareyi aşkın depolama alanımız bulunuyor" dedi. Soy, şöyle devam etti: "Bu kapasitemizi İstanbul'da Tuzla, Tepeören, Avcılar ve Kıraç, Tekirdağ'da Çorlu, İzmit'te Şekerpmar ve Köseköy, Ankara'da Ankara Lojistik Üssü (Kazan), Bursa, İzmir, Mersin ve Düzce'deki depo ve antrepolarımız oluşturuyor. Borusan Lojistik Köseköy Araç Lojistik Merkezimizde ise bitmiş araçlara yönelik Pre Delivery Inspection (PDI) ve gümrükleme hizmetleri veriyoruz. En önemli yatırımımız olan Gemlik'teki Borusan Limanı 280 bin metrekare gümrüklü ve 80 bin metrekare gümrüksüz olmak üzere toplam 360 bin metrekare terminal sahasına sahip. Türkiye'deki en donanımlı terminallerden birine sahip olan Borusan Limanı, yılda 250 bin araç elleçleme kapasitesine sahip."

"Çelik ve komponentler bizim limanımızdan giriyor, fabrikalarda araca dönüşüp bizim limanımızdan çıkıyor" diyen Soy, "Otomotiv dışında da proje bazlı pek çok tren ve deniz bağlantılı son nokta teslim sevkiyat süreci yönetiyoruz. Müşterilerin iki yönlü tedarik zinciri sürecinin bir parçasıyız ve bu süreçlere değer katmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Uluslararası acentelik ağı ile dünyanın her yerinde hizmet verdiklerini anlatan Soy, hedeflerinin 2015 yılında uluslararası taşımacılık yapan şirketler arasında ilk üçe girmek olduğunu kaydetti. Soy, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletlerinde yüzde 100 Borusan Lojistik'e ait şirketler üzerinden hizmet verdiklerini ifade etti.

Depolama alanını genişletecek

Geçen yıl yüzde 30'un üzerinde büyüme kaydederek 300 milyon dolarlık bir ciro elde ettiklerini hatırlatan Soy, yıl sonunda yine yüzde 30 civarında büyüme beklediklerini ifade etti. Geçen yıl kapasite artırmaya yönelik yatırımlarını tamamladıklarını hatırlatan Özgür Soy, "Sadece limanımıza 100 milyon dolar yatırdık. Bu yıl büyümeyi sürdürmenin yanı sıra müşteri portföyümüzü genişletmeyi, liman ve uluslararası taşımacılık alanı da dâhil olmak üzere kalite ve kapasitemizi artıcı yatırımlarımıza devam etmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki üç yılda toplam yatırımımız yine 100 milyon dolan aşan bir rakam olacak" diye konuştu. Soy, şunları söyledi: "Liman yatırımımızın üçüncü fazı haricinde araç ve depo yatırımlarımız var. Sadece uluslararası çalışan filomuza bu yıl 30 yeni araç ekleyeceğiz, yurtiçi filosu da aynı şekilde büyüyecek ve yenilenecek" diye konuştu. Depolama alanında 20 bin metrekarelik yeni bir depoyu faaliyete geçirerek yıl sonu itibariyle depolama kapasitelerini 300 bin metrekarenin üzerine çıkarmaya hazırlandıklarını dile getiren Soy, "Bu yatırımlarımızın arkasındaki en önemli itici güç ise uluslararası taşımacılık alanında daha iddialı olma ve yakın coğrafyamızda lider olma hedeflerimizdir. Kazakistan'da kuracağımız, yüzde 100 Borusan Lojistik'e ait şirket ve muhtemel şirket satın almaları da bu hedeflerimize yönelik planlarımız arasında yer alıyor" dedi.

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr