Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / UNICEF İHALESİ DAMCONUN

UNICEF İHALESİ DAMCONUN

UNICEF İHALESİ DAMCONUN16.05.2011

1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Batı Afrika ve Latin Amerika’daki UNICEF Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) ihalesinin sahibi DAMCO olacak.

İki yıl süreli hazırlanan sözleşme kapsamında, DAMCO 20 ülkede toplam 6.000 TEU yük yönetecek.

Afrika Bölgesinin Ticaretten Sorumlu Direktörü (CCO) ve Operasyonlardan Sorumlu Direktörü (COO) olan Jacob Moe, bu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor: “Bu kazanımdan dolayı son derece gururlu ve heyecanlıyız. Bu bizim doğru yol üzerinde olduğumuzu ve doğru piyasa yaklaşımını seçmiş olduğumuzu gösteriyor. Bu aynı zamanda fonksiyonlar, bölgeler ve ülkeler genelinde birleştirilmiş bir takım olarak birlikte çalıştığımızda neler başarabileceğimizi de ortaya koyan bir gösterge.”

Dünya Çapında Yardım ve Bağışlar Başkanı Thomas Shortley diyor ki: “Bu bizim Yardım ve Bağışları dikey doğrultuda iyileştirmeye yönelik çabalarımızın önemli bir stratejik adımını oluşturuyor ve 18 ay önce üzerinde odaklanmaya başladığımız Yardım ve Bağış sektöründeki en büyük tek okyanus ötesi ihaleyi temsil ediyor.”

Güney Afrika SCD (Tedarik Zinciri Geliştirme) Müdürü Christopher Cook ise, “UNICEF işinin kazanımı, okyanus taşımacılığı ve tedarik zinciri yönetimi unsurunun yanı sıra, Damco’nun aynı zamanda son adım tedarik ve teslim ihalelerine katılma açısından ve ayrıca menşe yerinden limana taşımacılık işlerinde güçlü bir pozisyon elde etmesini sağlamaktadır. Bunun dışında 2012’de yapılması planlanan UNICEF için gelecek hava taşımacılığı ihalelerine katılmayı da bekliyoruz. Ayrıca bu kazanım, Damco’nun Afrika gibi yükselen piyasalarda - Damco’yu rakiplerinden ayırt eden – güçlü bir konuma sahip olduğunu göstermektedir” diyor.

Lene Olsen – Damco Danimarka Yardım ve Bağışlar Departmanı Müdürü, “Afrika’da Birleşmiş Milletler (BM) ile çalıştım ve motive olduklarını ve dolayısıyla ticari müşteri segmentimizden oldukça farklı bir şekilde çalıştıklarını söyleyebilirim. Damco olarak biz, onların gereksinimlerini anlama ve karşılama ve güçlü bir ilişki kurma konusunda yüksek düzeyde esneklik göstermek zorundayız. Kazanılan UNICEF işi, bize BM ve diğer yardım kuruluşları için güvenilir ve avantajlı bir ortak olarak değerimizi kanıtlamak için benzersiz bir fırsat sunuyor ve Kopenhag’daki Yardım ve Bağış ekibi, menşe/varış yerindeki ilgili Damco ofisiyle işbirliği içerisinde hareket ederek, bu zorluğu aşma konusunda çok istekli” ifadesini kullanıyor.

Gelecek haftalarda, Danimarka’da (UNICEF’in genel merkezinin bulunduğu) konuşlandırılacak olan DAMCO uygulama ve key accounts müşteri yönetimi ekibi, ilgili menşe ve varış yerleriyle iletişim kurmaya başlamak üzere hazırlanıyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr