Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / NORA, YURTDIŞINDA ŞUBELEŞMEYE HAZIRLANIYOR

NORA, YURTDIŞINDA ŞUBELEŞMEYE HAZIRLANIYOR

NORA, YURTDIŞINDA ŞUBELEŞMEYE HAZIRLANIYOR13.05.2011

Seneye hızlı bir giriş yapan Nora International, 2011 sonunda yüzde 10 büyümeyi hedeflerken, yılın ilk üç ayında yüzde 40 büyüme ile kendi rekorunu kırdı. Yurtdışında şubeleşmek için kolları sıvayan şirket, bu büyümenin yıl boyunca devam edeceğini öngörüyor.

1997 yılında İzmir merkezli olarak kurulan Nora Uluslararası Nakliyat,  İstanbul’da Şubesi, Gemlik, Mersin, Gebze, Trabzon ve Antalya limanlarında operasyon ofisleri ile uluslararası taşımacılık hizmeti sunuyor. Kara, deniz ve hava taşımacılığı hizmetleri sunan şirket proje taşımacılığı da yapıyor.

Müşteriye ve kaliteye odaklandı

Seneye iyi başlamalarında 2010’un ikinci yarısında iyi bir hazırlık yapmış olmalarının büyük etkisi olduğunu vurgulayan Nora International Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Karadibak, özellikle müşteri odaklılıklarını artırdıklarını ve hizmet kalitelerini yükselttiklerini belirtti.  Japonya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da yaşanan olaylara rağmen yılın ilk üç ayında yüzde 40 büyüdüklerini ifade eden Karadibak, “Olaylardan çok fazla etkilenmedik, piyasada bilinirliğimiz çok fazla olduğu için ek maliyetleri fiyatlarımıza yansıtabildik” dedi. 2012 yılında depo yatırımı yapacaklarını söyleyen Karadibak, şubeleşme konusunda da daha hızlı adımlar atacaklarını aktardı. Karadibak,  “Hindistan ve Çin gibi ülkelerin yanı sıra Avrupa’da da şube açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Karayoluna ağırlık verecek

Önümüzdeki dönemde karayolu taşımacılığı konusunda da bir atılım yapmayı planladıklarını söyleyen Karadibak, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Karayolu departmanımız bir büyüme sürecine giriyor.  Bununla ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Filo yatırımına da girebiliriz ancak bunu uzun vadede yapmamız söz konusu değil. Fakat piyasadan transfer de yaparak etkinliğimizi artıracağız.” Karadibak ayrıca sene sonunda Mersin şubesini açmak gibi bir hedefleri olduğunu da aktardı. Çevre karşı duyarlılıklarını da artırdıklarını belirten Karadibak, şirket çalışanlarının kartvizitlerinin bile geri dönüştrülmüş kâğıttan yaptırıldığını dile getirdi.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr