Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VIII. LOJİSTİK ZİRVESİ 9 – 10 MAYIS 2011 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VIII. LOJİSTİK ZİRVESİ 9 – 10 MAYIS 2011 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VIII. LOJİSTİK ZİRVESİ 9 – 10 MAYIS 2011 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ11.05.2011

İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulübü 9 – 10 Mayıs 2011 tarihlerinde UTİKAD’ın yanı sıra KALDER, UND, Greenpeace Akdeniz, WWF Türkiye ve önde gelen lojistik firmalarının desteği ile “Yeşil Çevre – Yeşil Lojistik ve Sürdürülebilir Gelişme” konulu bir zirve düzenledi.

Bu sene VIII.si düzenlenen Zirve’ye İstanbul, Arel ve Kültür Üniversitesi öğrencileri ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Sürdürülebilir Gelecek için Sorumluluk Alma” konulu oturumda söz alan KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Önder KIRATLILAR “Dünya devletlerinin doğal çevrenin ve ekolojik sistemin korunmasına yönelik imzaladıkları antlaşmalara ve özellikle Kyoto Protokolü”ne değinerek, KalDer olarak çevre bilincinin gelişmesine sağladıkları katkılardan ve çalışmalardan bahsetti. Eczacıbaşı Baxter, Bayer ve Coca Cola firma temsilcileri de firmalarının yeşil çevrenin korunmasına, üretim aşamasında karbon salınımının en aza indirgenmesi çalışmalarına ve hazırladıkları sosyal sorumluluk projelerine değindiler.

UTİKAD Genel Müdürü Cavit UĞUR’un moderatörlüğün’de gerçekleşen “Yeşil Lojistik ve Yeşil Lojistik Uygulamaları” konulu oturumda, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan ÇINAR ile Maersk Line Kurumsal İletişim Müdürü Metin Sami EVREN birer sunum yaptı.

UTİKAD Genel Müdürü UĞUR, oturumun açılış konuşmasında öncelikle UTİKAD’ın amaç ve görevlerinden bahsederek, varolan eksikliklerine rağmen Türkiye’de ki yasal çevre düzenlemelere değindi. UĞUR, konuşmasını bireylere ve şirketlere düşen sorumlulukların ve yeşil bilinçlenmenin önemini vurgulayarak sonlandırdı.

Metin Sami EVREN ise Maersk Line’ın sürdürülebilir ticarette taşıdığı büyük sorumluluklardan ve bu sorumluluklar kapsamında hazırladıkları çevre dostu projelerinin üzerinde durdu.

Son olarak söz alan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan ÇINAR, “Avrupa’da ki Yeşil Lojistik Uygulamaları, Dünya toplam dış ticaret hacmi ile lojistik ilişkisi” üzerinde durduğu konuşmasında, yeşil lojistiğin ülkemizde uygulanabilmesi için yasal düzenlemeler yapılması gerekliliğinin altını çizdi.

Mobility Channel

ÇINAR, konuşmasında, yayın hayatına yeni başlayacak ve yayınının %40’lık bir bölümünü lojistik sektörü ile ilgili haberlere ayıracak “mobilility channel” ile ilgili bilgiler paylaştı. Zirvede ayrıca, kanalın tanıtım filmine de yer verildi.

 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr