Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / HAPAG LLOYD NWX/LOOP B ROTASINI BİTİRİYOR

HAPAG LLOYD NWX/LOOP B ROTASINI BİTİRİYOR

HAPAG LLOYD NWX/LOOP B ROTASINI BİTİRİYOR11.05.2011

Almanya merkezli Hapag-Lloyd yaptığı açıklamada, uzun zamandır sürdürdüğü Avrupa, Uzak Doğu ve Kuzey Batı Amerika rotasını sonlandıracağını bildirdi.

Açıklamaya göre, büyük konteynır taşıyıcısının NWX/Loop B kod adlı servisini basit bir trans pasifik hattına çevireceği ifade edildi.

Yeni hattın Kuzey Doğu Asya’dan Kuzey Batı Pasifik’e gideceği ve NWX kod adını alacağı belirtildi. Bundan farklı olarak ayrı bir rotanın daha olacağı ve bu rotanın Loop B olarak isimlendirileceği belirtildi. Loop B'nin ise Grand Alliance için çalıştırılacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, Hapag Lloyd’un yeni uzun yollu servisinde 8,699 TEU kapasiteli 17 gemisini; Busan, Ningbo, Şangay, Qingdao, Busan, Vancouver, Seattle, Vancouver, Tokyo, Nagoya, Kobe ve Busan rotasında çalıştırılacağı ifade edildi.

Açıklamada Loop B liman rotasyonu hakkında bir bilgi verilmedi ancak şu an çalışan NWX/Loop B rotasyonuna benzer olacağı söylendi. NWX/Loop B liman rotasyonu ise şöyle: Busan, Qingdao, Şangay, Ningbo, Shenzhen-Da Chan Bay, Singapur, Hamburg, Antwerp, Southampton, Jeddah, Jebel Ali, Singapur, Shenzhen-Da Chan Bay, Ningbo, Şangay, Qingdao ve Busan.

Grand Alliance ortakları olan NYK ve OOCL aynı serviste hizmet vermekte iken, New World Alliance Ortakları APL, MOL, Hyundai ve Zim ise sadece slot alıyor.

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr