Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YENİ YATIRIMLARI VE GÜÇLÜ PARTNERLERİYLE YEKAŞ AVRUPA’DA ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ

YENİ YATIRIMLARI VE GÜÇLÜ PARTNERLERİYLE YEKAŞ AVRUPA’DA ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ

YENİ YATIRIMLARI VE GÜÇLÜ PARTNERLERİYLE YEKAŞ AVRUPA’DA ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ10.05.2011

Küresel krizi Almanya’da kurduğu Fides şirketiyle lehine çeviren Yekaş Lojistik, Avrupa’daki konumunu güçlendiren adımları birbiri ardına atmaya devam ediyor. 2011’de Almanya’daki iş hacmini büyütmeyi öncelikli hedef olarak belirleyen Yekaş, İtalya ve İngiltere’de  yeni partnerlik anlaşmaları için görüşmelerini sürdürürken, Anadolu yakasında bir antrepo, Hadımköy’de ise tekstil lojistiğine hizmet verecek bir merkez yatırımına hazırlanıyor.

Komple lojistik çözümler sunan Yekaş Grup bünyesinde bulunan dört şirketten biri olan Yekaş Lojistik A.Ş. Avrupa’daki iddiasını yeni yatırım ve güçlü işbirlikleriyle büyütüyor.

Avrupa hattında karayolunda Almanya, Benelux, İngiltere, İskandinavya, İtalya ve Fransa, deniz ve havayolunda ise tüm dünya ülkelerinden /ülkelerine hizmet sunan Yekaş, genişleyen müşteri portföyü, hizmet yelpazesi ve yeni yapılanmasıyla 2011’e de hızlı bir başlangıç yaptı. “Butik hizmetteki profesyonelliğini tüm müşterilerimize sunmaya söz verdik” diyen Yekaş Lojistik A.Ş. Yetkilisi Nurşen Uyanık güçlü partner ağındaki yenilikleri ve devreye alacakları yatırımlarıyla 2011 yılına damgalarını vuracaklarını söylüyor.  Uyanık yeni işbirlikleri için İtalya ve İngiltere’yi işaret ederken, Avrupa yakasında hizmet veren gümrüklü ve genel antrepolarına benzer bir yatırımı Anadolu yakasında hizmete sokmayı planladıklarını açıklıyor.

Yekaş, Fides’le hedef büyüttüğü Avrupa pazarında bugün hangi noktaya ulaştı?

27 Ocak 2009’da Almanya'da kurduğumuz Fides Logistics gmbh ile Avrupa’daki konumumuzu çok daha güçlü hale getirdik. Avrupa'da devlerin olduğu bir sektörde yeni bir firma olarak tutunabilmek her ne kadar zor olsa da profesyonel bir ekip, amatör bir ruh ve çağın gerektirdiği her türlü organizasyonu kurup, geliştirmemiz sayesinde Fides /Yekaş hedeflenilenin üzerinde bir başarı sağlayarak, portföyüne birçok yeni müşteri ekledi. Öte yandan hizmetlerimize esneklik ve maliyet avantajı kazandırdık. Fides ile birlikte Almanya-Türkiye’nin yanısıra, Almanya’dan diğer ülkelere yapılan yüklemelerimizin oranı geçmiş yılara göre hızla artış gösterdi.

Avrupa pazarında elini güçlendirecek hamlelerini sürdüren Yekaş’ın 2011 için gündeminde neler var? 

2009 yılının son çeyreğinde İskandinavya'da imzalamış olduğumuz yeni partnerlik anlaşmamız 2010'da meyvelerini verdi ve şu anda İskandinavya'da ciddi potansiyele sahip bir şirket konumundayız. Taşımasını yaptığımız her malzeme için her ülkede güçlü ve yaygın partnerle çalışmak bu işin olmazsa olmazı. Bunun için çok iyi partnerlere ihtiyacımız var ve bu konuda titizlikle yaptığımız araştırmalar sonucunda tüm partnerlerimiz başarımızın bir diğer nedeni. Global ağımız sayesinde müşterilerimize konsolidasyon avantajları sunarak özellikle her malzemenin zaman açısından kritik olduğunu da düşünürsek, en hızlı ve ekonomik fiyatlar ile yerine ulaşmasını sağlayabiliyoruz.

Global ağımızı genişletme çabamız sürmekte. 2011 yılında en büyük hedefimiz Almanya'yı daha da iyi yerlere getirmek. İtalya’da yeni bir network ile görüşmelerimiz devam ediyor. Aynı şekilde İngiltere’de yeni bir partnerlik için görüşmelerimiz devam etmekte. Tüm bu görüşmelerin sonuçları çok kısa süre sonra ortaya çıkacak ve Yekaş Lojistik’in bahsi geçen bu ülkelerde hak ettiği değeri bulanacağına inanıyoruz.

Yekaş’ın üçlüsü; Profesyonel hizmet, amatör ruh ve butik hizmet

Yekaş’ın başlattığı yeniden yapılanma sürecinden söz eder misiniz? Bu adımlar hizmet kalitenizi ve sektördeki konumunuzu nereye taşıyacak?

Firmamız yıllardır müşterilerine Yekaş Proje Taş. Dep. Tur. San. ve Tic. A.Ş. olarak hizmet vermekteydi. Yekaş Proje, C2 Yetki Belgeli şirketimiz olarak çalışmalarını sürdürüyor. Forwarder bölümümüzü Yekaş Lojistik A.Ş. adı altında yeni şirketimize geçirdik. Avrupa'daki büyümemizi paralel olarak bu alanda uzman olan yeni çalışanları bünyemize katmaya devam ediyoruz. Tüm bu süreçler tamamlandığında, Yekaş Lojistik’in müşterilerine teknolojinin getirdiği avantajları kullanarak asrın gerektirdiği profesyonellikte her zamankinden çok daha iyi hizmet vereceğine inanıyoruz.

Sektörde çok yoğun bir rekabet olduğu ve fiyatlarda ciddi oranda dengesizlik yaşandığı bir gerçek. Böyle bir rekabet ortamında, biz her şeyden önce, gelişmemizde sürekli kıldığımız amatör zihniyetten ve profesyonel çalışma sisteminden hiç bir şekilde ödün vermeden butik hizmet verebilmek için kendimizi yenilemek adına elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü hedefimiz sadece büyük olmak değil, sektörde en iyi olmak.

YEKAŞ-FİDES SİNERJİSİ TEKSTİL LOJİSTİĞİNDE DE MEYVELERİNİ VERİYOR

Tekstil lojistiği alanında hem yurtiçi hem de yurtdışında depolama, stoklama, birleştirme, istifleme, paketleme, barkodlama, siparişlerine göre konsolidasyon yapma, yükleme ve sevk etme dahil komple çözümler sunan Yekaş, gerek Türkiye’de gerekse Almanya’da kardeş şirketi Fides’le devreye aldığı yatırımların meyvelerini topluyor. Müşterilerinden gelebilecek her türlü talebi Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da bulunan depoları sayesinde de karşılayabildiklerini aktaran Nurşen Uyanık, “Tekstil lojistiğinde sektörün önde gelen birçok markası müşteri portföyümüze katılmış durumda. Her yeni müşteri ile lojistiğin anlamını çok daha iyi kavrayıp, doğru yatırımlar yapabiliyoruz. Tekstil lojistiğinde daha da güçlenmek için Avrupa’da bu alanda uzman şirketlerle olan görüşmelerimiz ve bu alandaki eğitimlerimiz devam ediyor” diyor.

Yeni yatırımının adresi: Hadımköy

Uyanık, tekstil lojistiği alanında önemli bir yatırımın hazırlığı içinde olduklarını açıklayarak şu detayları aktarıyor: “En büyük projemiz ve hedefimiz Hadımköy'de sahibi olduğumuz arazide tekstil lojistiğine yönelik bir yatırımı devreye almak. Böylece müşterilerimize çok daha iyi hizmetler sunabileceğiz.”

Kaynak: Uta Lojistik

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr