Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TURKON DEMİRYOLUNDA DOĞU’YU ÜÇ KOLDAN FETHEDECEK

TURKON DEMİRYOLUNDA DOĞU’YU ÜÇ KOLDAN FETHEDECEK

TURKON DEMİRYOLUNDA DOĞU’YU ÜÇ KOLDAN FETHEDECEK 10.05.2011

Kriz dönemlerinde bile büyümede ve yatırımlarda hız kesmeyen Turkon Demiryolu, uluslararası demiryolu yük taşımacılığının önemli aktörlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Rekabetin keskin olduğu Avrupa pazarı yerine Doğu’daki fırsatları değerlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Turkon Demiryolu Genel Müdürü Buğrahan Hanağasıoğlu, kapasitelerini 4 kat artırarak İran, Irak ve Suriye’ye açılacaklarını belirtiyor.

Turkon Holding’in taşımacılıkta kara ve denizyolundan oluşan hizmet yelpazesini kombine taşımacılık alanındaki çözümlerle güçlendirmek için 2005 yılında kurulan Turkon Demiryolu, yükselen grafiğini sürdürüyor. 2008-2009 yılları arasında yaşanan global ekonomik krize rağmen iki yıl üst üste yüzde 35 büyüme kaydeden şirket, bu başarını ise mevcut durumu iyi etüt ederek, gelecekte demiryolunda oluşacak yeni fırsatları öngörebilmesine borçlu. Bu çerçevede 2011 yılında önemli yatırımları devreye almayı ve yelpazesine yeni çözümler eklemeyi hedefleyen Turkon Demiryolu, 4 kat artıracağı kapasitesiyle uluslararası demiryolu yük taşımacılığı alanındaki hizmetlerine Doğu’nun yükselen pazarlarından başlamaya hazırlanıyor.
Güçlü oyuncuların yer aldığı Avrupa yerine Ortadoğu’nun büyüyen pastasından pay kapmak istediklerini söyleyen Turkon Demiryolu Genel Müdürü Buğrahan Hanağasıoğlu ;“Uluslararası demiryolu yük taşımacılığı, kuruluşumuzdan itibaren varolmak istediğimiz bir alandı. Batı’daki keskin rekabetin içine girmenin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Turkon Demiryolu olarak İran, Irak ve Suriye’ye açılmak istiyoruz” diye konuşuyor.
VAGON SAYISINI 1 YILDA 500’E ÇIKARACAK
130 vagonuyla hizmet veren Turkon Demiryolu’nun kurulduğu günden bu yana oluşan fırsatlara göre yatırımlarını yönlendirdiğinin altını çizen Hanağasıoğlu, iş hacimlerinde büyümeye paralel olarak vagon sayılarını 2012 yılına kadar 500’e çıkaracaklarını aktarıyor. Hanağasıoğlu, bu yatırımlarla kapasitelerinin de 4 kat artacağına dikkat çekiyor.
Turkon Demiryolu’nun bir dönem Çinliler’den aldığı teklifle vagon üretimine de yönelmeyi planladığını ancak sonrasında bu düşüncesinden vazgeçtiğini anlatan Hanağasıoğlu; “Fakat yine de sektörün uzun süredir beklediği Demiryolu Kanunu’nun çıkmasından sonra, kararımızı yeniden gözden geçireceğiz” diyor.

DEMİRYOLLARININ TARİHİ YENİDEN YAZILIYOR

Türkiye’de demiryolu taşımacılığının son 5 yılda değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğine de değinen Hanağasıoğlu özel sektörün geliştiğine, bakım-onarımın daha da iyileştiğine ve yatırımların da önemli ölçüde arttığına işaret ediyor. Hanağasıoğlu hükümetin demiryollarında Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir dönüşüme imza attığını şu sözlerle dile getiriyor: “Türkiye’de bir anlamda demiryolu tarihi yeniden yazılıyor. Taşınan yük miktarı arttı, vagon sayısı arttı, verimlilik arttı. Bu başarıda payı olan herkesi kutlamak gerek.”

Kaynak: Uta Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr