Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / GÜMRÜKTE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

GÜMRÜKTE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

GÜMRÜKTE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ09.05.2011

Gümrüklerde modern yönetim anlayışına geçileceğini açıklayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Müşteri memnuniyeti önemli. Ürününüzü paket yöntemle pazarlamayı sürdürürseniz müşteriyi dikkate almıyorsunuz demektir” dedi

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Gümrükler 2023 Vizyonu 1. Arama Konferansı” ile kamu, özel sektör ve gümrük müşavirliği temsilcileri biraraya gelerek gümrüklerdeki sorunlara çözüm yolu aradı. 7-8 Mayıs tarihlerinde Gümrük Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) işbirliğiyle Sapanca’da düzenlenen konferansta konuşan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Gümrükleri elbette ki klasik anlayışın ötesinde, ‘gir çık’ basitliğinin ötesinde, modern anlayışla sevk ve idare etmeye çalışıyoruz” dedi. Yazıcı 500 milyar dolar ihracat hedefinin gerçekleştirilmesi noktasında Gümrük Müsteşarlığı ve ülkelerin gümrüklerinin çok önemli işlevleri bulunduğuna dikkati çekerek, gerçek veya tüzel kişilerin hayatlarının belirli bir evresinde doğrudan ya da dolaylı olarak gümrüklerle kesişen zaman dilimleri bulunduğunu söyledi.

Müşteri velinimet

Ticarethanelerde “müşteri velinimetimizdir” yazılı tabelalar bulunduğunu kaydeden Yazıcı, “Bu, şimdi yok, giderek azalıyor. Niye kullanılmıyor, bilmiyorum. Müşteri memnuniyeti önemli. Ürününüzü paket yöntemle pazarlamayı sürdürürseniz müşteriyi dikkate almıyorsunuz demektir. ‘Benim ürünüm ne olursa olsun satılır’ diyorsunuz. Müşteri velinimetimizdir sözünün de anlamı bu, onu temin edeceksiniz” şeklinde konuştu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise gümrüklerin dış ticaret camiası açısından önem taşıdığını belirterek, gümrüklerin etkin çalışmasının dış ticaretin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin önünü açtığını bildirdi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu’nun yaptığı konferansta “Gümrük İşlemlerinin Basitleştirilmesi ve Ticaretin Kolaylaştırılması”, “Yolcu Beraberi Satış- İhracatın Yol Haritasının Belirlenmesi” başlıklarıyla çalıştaylar düzenlendi.

Kaynak: Hürriyet

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr