Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / İSTANBULDAN TRABZONA KABOTAJ YÜKÜ TAŞIYOR

İSTANBULDAN TRABZONA KABOTAJ YÜKÜ TAŞIYOR

İSTANBULDAN TRABZONA KABOTAJ YÜKÜ TAŞIYOR03.05.2011

Arkas Anadolu Lojistik, 2011 yılı başında Trabzon’da şube açarak Marmara Bölgesi’nden Trabzon Limanı’na gerçekleşen kabotaj taşımalarına ağırlık vermeye başladı.

Denizyolu (kabotaj taşımaları) ile karayolunu entegre ederek üreticilere en uygun maliyetlerle lojistik hizmeti sağlayan Arkas Anadolu Lojistik, haftalık düzenli hatlarla İstanbul - Marport Limanı ile Trabzon Limanı arasında kabotaj yükleri taşıyor. İstanbul ve çevre illerde üretilip, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’ya ulaşması gereken ürünler, Marport Limanı’ndan yüklenerek Trabzon Limanı’nda indirildikten sonra karayolu ile iç bölgelere naklediyor. Özellikle yüksek tonajlı ve 20-30 araçla karayolu kullanılarak birkaç günde taşınabilecek yüklerin, denizyolu ile tek seferde istenilen limana ulaştırılması gerek maliyet, gerek çevrenin korunması açısından fayda sağlıyor. Maliyet avantajının yanında, ürünler konteynerle nihai varış noktasına hasar almadan ulaştırılıyor.

Lojistik hizmetlerinde müşterilerine kapıdan kapıya en güvenilir ve ekonomik taşıma çözümü sunmayı amaçlayan Arkas Anadolu Lojistik, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki limanlar arasında kabotaj taşımalarına da devam ediyor.

Arkas Line’ın işlettiği iki gemiyle İstanbul-Kocaeli-Bursa İzmir- Mersin-Gazimagusa rotasında haftalık düzenlikabotaj taşımaları yapıyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr