Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ALMANYA 1 EKİMDE ELEKTRONİK VİZE KARTINA GEÇECEK

ALMANYA 1 EKİMDE ELEKTRONİK VİZE KARTINA GEÇECEK

ALMANYA 1 EKİMDE ELEKTRONİK VİZE KARTINA GEÇECEK18.04.2011

Almanya'da 1 Ekim tarihinden itibaren elektronik vize kartı uygulamasına geçileceği bildirildi. Uygulamayla birlikte pasaportlara yapıştırılan vizelerin artık tarihe karışacağı ve vatandaşların vize ve benzeri işlemlerinin bu kartla ibraz edileceği belirtildi. Kartın hazırlanmasının dört hafta sürebileceğini belirten uzmanlar ise yaşanılacak sıkıntıların önüne geçmek zamanında başvuru yapılmasını tavsiye etti.

Milyonlarca yabancı vatandaşın yaşadığı Almanya'da bu yıl Eylülden itibaren elektronik vize uygulamasına geçileceği haber verildi. Yeni uygulamayla birlikte pasaportlara yapıştırılan vize (oturum izni), oturum ve kalma kartı ile kağıt formatındaki ek kimlik tarihe karışacak. Bunların yerine üzerinde vatandaşların resim ve parmak izlerini taşıyan banka kartına benzeyen çipli bir kart verilecek.
Avrupa Birliği'nin (AB) tüm üye ülkelerde hayata geçirilmesi direktifi verdiği uygulamaya Almanya'da Mayıs ayında geçilmesi planlanıyordu, fakat çip ve baskı konusunda yaşanan teknik hatalardan dolayı uygula Ekim ayına ertelendi.. Karta yerleştirilecek olan çipe, biyometrik özelliklerin yanında vatandaşın kişisel bilgileri yerleştirilecek ve kart elektronik kimlik belgesi olarak kullanılabilecek. Uygulamanın hedefinde vizelerin AB içinde tek tip hale getirilmesi, kartın sahibinin daha kolay tespiti ve böylece vizenin yanlış kişilerce kullanılmasını önlemek var ve AB dışı her ülke vatandaşına bu kartın verilmesi amaçlanıyor.

Bu kart sayesinde yabancı vatandaşların, bulundukları ülkenin resmi daireleri ile elektronik ortamda irtibata geçebilecekler ve böylece zaman ve para kaybı en aza indirilecek. Söz konusu kartın bilgilerinin kopyalanmaması ve kartın içindeki çipin manipüle edilmemesi için özel güvenlik önlemleri alındı. Pasaportlarda yer alan süresiz vizelerin ise en fazla 30.04.2021 tarihine kadar geçerli olacağı belirtiliyor.  

Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr