Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCODAN SEKTÖRDE BİR İLK

GEFCODAN SEKTÖRDE BİR İLK

GEFCODAN SEKTÖRDE BİR İLK 14.04.2011

GEFCO Türkiye, FiloTurk ile birlikte araç takip sistemini bir adım öteye taşıyarak sektörde bir ilke imza attı. Yeni geliştirilen sistem yalnızca aracı takip etmekle kalmıyor aynı zamanda yük takibi de yapıyor. GEFCO-Filoturk ortak çalışmasıyla geliştirilen 'yük takip sistemi' sayesinde GEFCO müşterileri ve bayileri hangi aracın, hangi ürünü hangi bayiye, hangi şase numarasıyla taşıdığını izleyebilecek. GEFCO'ya özel olarak geliştirilen mobil takip sistemi sayesinde tüm bayilerin araç ve yüklerini izleyebilmeleri, ilgili raporları alabilmeleri mümkün oluyor. Taşınan araç ve yedek parçaların ayrı ayrı takip edilebilmesini de sağlayan sistem, muhtemel ihlalleri de raporluyor.

Yük sistemden otomatik düşüyor

2,5 senelik bu çalışma süresince bayilerin lokasyonlarını coğrafik olarak harita üzerinde kodladıklarını belirten GEFCO Türkiye Bilgi İşlem Müdürü Yasin Uğraş, proje sürecini şöyle aktarıyor: "Bu sistem üzerinde 2009 yılında çalışmaya başladık. FiloTurk, servis sağlayıcımız olduğu ve bir Ar-Ge merkezine sahip olduğu için onlardan böyle bir talepte bulunduk. Bu sistem ile bir fark yaratmak istedik.Önerimiz onların da ilgisini çekti.
FiloTurk, Ar-Ge çalışmalarını Ankara'da gerçekleştiriyor. Biz de GEFCO İT Departmanı olarak Ankara ile çok sıkı çalıştık. Bir buçuk senelik ortak çalışmanın sonucunda sistem işler hale geldi." Sisteme girişin GEFCO web sayfası üzerinden yapıldığını aktaran Uğraş, sistemin işleyiş şeklini ise şu sözlerle anlatıyor: "Bayiler veya müşteriler başka bayilerin veya müşterilerin laiklerini göremiyor ancak, kendi yüklerini görebiliyor. Distribütör olan firma ise kendi alt bayilerinin tüm yüklerini araç içerisinde görebiliyor. GEFCO ise en üst düzeyde yetkiye sahip olduğu için tüm yükleri, hatta yüklerin içlerini görebiliyor. Ayrıca yükleri sistemden biz atıyoruz. Böylece yük bayiye ulaştığında düşme işlemi otomatik olarak gerçekleşiyor. Bu uygulama GEFCO Türkiye'nin yaptığı bir sistem. Bildiğimiz kadarıyla dünyada da bir örneği yok. Benzer uygulamalar olsa da onlar 'offline' olarak çalışıyor ve coğrafi kodlama sistemi onlarda bulunmuyor."
Sistem mazot tasarrufu sağlıyor
Sistemin tanıtımını hızlandırmaya başladıklarını belirten Yasin Uğraş, özellikle yeni müşterilerine bu sistem ile hizmet vermeye başladıklarını söylüyor. Müşterilerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını da ifade eden Uğraş sistemin birçok avantajı bir arada sunduğunu aktarıyor ve ekliyor: "Biz bu sistem sayesinde kendi performansımızı da görüyoruz. Yükün bayiye kaç saate ulaştığını rapor edebiliyoruz. Bu da tamamen şeffaflık sağlıyor. Bu açıdan da sistem bir ilk. Sistem ayrıca, TIR'ın rölanti sürelerini minimuma indirdiğinden mazottan da tasarruf sağlıyor." 2011 için birçok yeni projeleri olduğunu da sözlerine ekleyen Uğraş, önümüzdeki aylarda SAP, INES, IsyGo, GWS gibi uygulamaları da GEFCO Türkiye'ye taşıyacakları bilgisini veriyor.
GEFCO Ortadoğu Ofislerini Açıyor
GEFCO Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Zafer Özkök, iyi bir yıl geçiren GEFCO Türkiye'nin 2010 yılında yüzde40 büyüdüğünü ve bu büyümenin 2011 yılında da süreceğini söyledi. Özkök, bu yılda Ortadoğu'ya yoğunlaşacaklarını belirterek şunları aktardı: "2010 yılında GEFCO Türkiye Ortadoğu'nun gelişiminden sorumlu oldu. Irak, Iran, Urdun ve Suriye gibi bölgeleri geliştirmekten sorumluyuz. Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılara rağmen bu bölgelerdeki faaliyetlerimize devam ediyoruz. 2010'da açtığımız Mersin Ofisi’nden Irak'a taşımalarımız devam ediyor. Iran ofisimizi bu sene açıyoruz. Gerekli personel aldık. Irak ve Suriye ofislerini de açacağız. 2011 yılında inşaat sektörü ve bitmiş araç lojistiğine yoğunlaşacağız. Bu sene yüzde 40 büyümesek de yeni pazarlarımızla 100 milyon dolara yakın bir ciro hedefliyoruz. Gittiğimiz ülkelerin dilini bilen elemanlar aldık. İrak için Kürtçe ve Arpça bilen, Iran içinse Farsça bilen bir personel aldık. Bunun da bize büyük katkısı olacağına inanıyoruz."
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr