Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TAV, OHRİD HAVALİMANINI YENİLEDİ

TAV, OHRİD HAVALİMANINI YENİLEDİ

TAV, OHRİD HAVALİMANINI YENİLEDİ11.04.2011

TAV Havalimanları işletmeciliğini yaptığı Makedonya’nın Ohrid şehri St.Paul The Apostle Havalimanı’ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı.

Başkent Üsküp Havalimanı’nı da işleten TAV, havalimanını daha konforlu hizmet vermek için bir yılda yeniledi.
Açılış törenine Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile diğer yöneticiler ve havalimanı çalışanları katıldı.

Başbakan Gruevski, kurdele kesiminden önce yaptığı açıklamada, Makedonya turizm potansiyelinin en yüksek bölgesi olan Ohrid’de büyük bir gelişme beklediklerini, özellikle TAV’ın sağladığı bağlantılarla Hollandalı ve Rus turistlerin sayısında büyük bir artış öngördüklerine söyledi.
KÜRESEL DENEYİMİ YEREL DEĞERLERLE BİRLEŞTİRİYORUZ
İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de, bir zamanlar Balkanların en önemli turizm merkezlerinden olan Ohrid’in, yenilenen havalimanıyla hak ettiği seviyeye geleceğini ifade etti.
Şener, “İki ülke arasındaki tarihsel bağlar var. Üsküp ve Ohrid’deki havalimanlarını işletmek için Makedonya’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkenin ve sektörün geleceğine inancımız tamdır. Ülkeye aktardığımız küresel deneyimi yerel değerlerle birleştiriyor ve en kaliteli hizmeti sunmayı hedefliyoruz.” izahını yaptı.
Şener ayrıca, başkentteki Üsküp Havalimanı’nda yeni terminal binasındaki çalışmalarında da yıl içinde tamamlanacağına dikkat çekti.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr