Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LİSANSLI DEPOCULUĞUN GELECEĞİ, TOBBDA MASAYA YATIRILDI

LİSANSLI DEPOCULUĞUN GELECEĞİ, TOBBDA MASAYA YATIRILDI

LİSANSLI DEPOCULUĞUN GELECEĞİ, TOBBDA MASAYA YATIRILDI11.04.2011

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Borsaları Genişletilmiş Konsey toplantısı 111 Ticaret Borsası başkanının katılımıyla TOBB’da gerçekleştirildi. Toplantıda, lisanslı depoculuğun geleceği tartışıldı.
 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 2004 yılında değişen TOBB kanunu ile borsalar açısından yapısal eksikliklerin giderildiğini söyledi.
 
Lisanslı depoculuk faaliyeti modelleri hakkında bilgi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Sizin bugün buradaki kanaatleriniz, lisanslı depoculuğun geleceğine ışık tutarak, bizim yol haritamızı belirleyecek. Ana amacımız, buradan çıkacak temayülü ölçmektir” dedi.
 
Lisanslı depoculuk olmadan Vadeli İşlemler Borsası ve Ürün İhtisas Borsası’nın verimli çalışmasının imkanı olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “lisanslı depoculukta ana oyuncu olmalıyız” dedi.  
 
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı ile Polatlı Ticaret Borsası ve Lisanslı Depoculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu da yaptıkları konuşmalarda, lisanslı depoculuk sisteminin işleyişi hakkında bilgiler vererek, sistemde yapılması gereken düzenlemeleri anlattılar. 

Kaynak: TOBB

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr