Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / INTER GLOBAL CARGODAN 600 BİN DOLARLIK YENİ DEPO YATIRIMI

INTER GLOBAL CARGODAN 600 BİN DOLARLIK YENİ DEPO YATIRIMI

INTER GLOBAL CARGODAN 600 BİN DOLARLIK YENİ DEPO YATIRIMI 11.04.2011

İkitelli'de 600 bin dolarlık yatırımla yeni deposunu açan Inter Global Cargo, 2011'de kapalı depo alanını 50 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor. 

Proje bazlı lojistik ve kargo hizmetlerini entegre ederek hizmet veren yurtiçi kargo lisansı olan M2 ve yurtiçi lojistik işletmeciliği lisansı olan L1'e sahip Inter Global Cargo, kendi depolarında tüm süreçlerin yönetimini kendisi yaparken müşterilerine ait depoların yönetimini de gerçekleştiriyor. Inter Global Cargo, İkitelli'deki 600 bin dolarlık yeni yatırımla açtığı yeni deposunda yaygın tüketim maddesi üreticilerinin reklam ve tanıtım malzemeleri ile hızlı sirkülasyon olan pi o pi malzemeleri stoklarken hafif montajlarını yapıyor.

AÇIK ve KAPALI ALAN TOPLAM 10 BİN METREKARE

Müşteri istekleri doğrultusunda yüzde 100 memnuniyet sağlayacak tüm operasyonel ve organizasyon işlevlerini yerine getirdiklerini söyleyen Inter Global Cargo Genel Koordinatörü Selahattin Doğan, yeni deponun açık ve kapalı alan olarak yaklaşık 10 bin metrekare olduğunu, depoda günlük 18-26 arasında değişen sayıda aracın giriş çıkışının yaşandığını belirtiyor. Hızlı ve zamanında teslimat sağlanması için araç parkında yer alan araçların büyük kısmının küçük tonajlı olduğunu kaydeden Doğan, "Ağırlıklı olarak şehirlerarası çalışan araçlarda yüksek tonajlı öz mal araçlar kullanıyoruz. Yeni depoda sabit kadro 15 personel olmakla birlikte operasyonu yapılan iş cinsine göre bu sayı artırılabiliyor. Depoda forkliftler, lifterler, trans paletler, şirink makineleri, şerit makineleri, özel operasyonlar için dizayn edilmiş operasyon teçhizatı kullanılıyor" diye konuşuyor.

KARGO TAŞIMA LOJİSTİK HİZMET BÜTÜNÜ OLGUSU

Raf sisteminin sırt sırta sistemi ile kurulduğunu ve seçilen depo raf sistemlerinde müşterilerin mal cinslerine göre raflama yapılabilecek nitelik tercih edildiğinin altını çizen Doğan, proje bazında yapılan kontratların gereklerine göre gerek raf sistemleri gerekse paketleme, etiketleme ve konsolide edilme konusunda çok hızlı değişimlerle ihtiyaçlara cevap verebildiklerine değiniyor. Online takip sistemi ve özel depo stok programlarının yeni depoda kullanıldığını anlatan Selahattin Doğan şunları söylüyor: "Müşterilerimiz depomuzla kurulan entegre sistem sonucu her an, kendi deposundaki kontrol rahatlığıyla depolarımızda stok kontrollerini yapabilmekte, istenilen en detaylı raporlamalar sunulabilmektedir. Bu depomuzla, hedeflediğimiz 'kargo taşıma-lojistik hizmet' bütünü olgusunu tamamladık.

Inter Global Cargo sektörde yer alan diğer kargo şirketleri gibi yaygın şube ağında hizmet veren ve ağırlıklı perakende müşteriye de hizmet veren konsept dışında proje bazında ve özel proje uygulamalarına da yanıt verecek organizasyon içerisinde lojistik ve taşıma konusunda entegrasyon sağlamıştır. Bunu sağlamak için salt deponuzda aldığınız ürünü varış yerinde teslim etme dışında, ihtisas gerektiren, depo stok yönetimini de içinde barındıran, entegre çözüm konusunda stratejik iş ortaklığı hedeflenmiştir. Depo bu hedef için olmazsa olmaz unsurlardan başta gelenidir." 

Kaynak: Transport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr