Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / 13. LOJİSTİK YÖNETİMİ ZİRVESİ BAŞLIYOR

13. LOJİSTİK YÖNETİMİ ZİRVESİ BAŞLIYOR

13. LOJİSTİK YÖNETİMİ ZİRVESİ BAŞLIYOR07.04.2011

HR dergi’nin aralıksız olarak 13 yıldır düzenlediği Lojistik Yönetimi Zirvesi bu yıl 13 – 14 Nisan tarihlerinde Hilton Convention Center’da gerçekleşecek.

Dünyaca ünlü akademisyenler, uzmanlar ile dev şirketlerin tedarik zinciri ve lojistik yöneticilerinin söz alacağı zirvenin bu yılki gündemi ‘Tedarik Zinciri’nde Güvenlik ve Risk Yönetimi’ olacak.

Lojistik ve tedarik zincirini, her aşamasında farklı riskler taşıyan bir ateş hattına benzeten HRdergi Genel Müdürü Alper Toper, şirketlerin bu ateş hattından yara almadan doğru stratejiler izleyerek kurtulmalarını sağlayacak uzman yanıtlarının bu zirvede olacağını söyledi. Bu yıl 13 kez düzenlenecek zirvenin katılımcı sayısının giderek arttığına dikkat çeken Toper,  1999 yılında Lojistik Yönetimi Zirvesi’ni ilk kez düzenlediğimizde, “Lojistik nedir?”, “Hangi hizmetler lojistik kapsamına girer?” gibi çok temel konuları ele alıyorduk. Şimdi ise tedarik zinciri yönetimindeki son yenilikleri ve çözüm önerilerini, bilgi teknolojilerini ve yeni iş süreçlerini konuşuyoruz. İlk yıl 50 olan katılımcı sayımız geçtiğimiz yıllarda 500’lere kadar çıktı” açıklamasında bulunuyor. Günümüz ekonomisinde şirketlerin rekabetinin kullandıkları tedarik zincirleri arasında yaşandığını vurgulayan Toper, “Bu da sektörü ekonominin yaşamsal döngüsü için ‘olmazsa olmaz’ bir faktör haline getiriyor. Biz de bunun bilinciyle 13 yıldır bu sektörün tüm sorunlarını zirveye taşıyor ve zincirin her bir halkasına dair başarılı uygulamalara, stratejilere ve süreçlere yer veriyoruz” diye konuştu.  
 
Uzmanlar bu zirvede buluşuyor
Bu yılki teması ‘Tedarik Zinciri’nde Güvenlik ve Risk Yönetimi’ olarak belirlenen zirvede Hull University’den hem tekstil ve tasarım hem de tedarik zincirinde risk yönetimi konusunda isim yapmış Profesör Omera Khan, Türkiye için çok yeni ama dünyada konuşulan Güç-İlişkisel Bağlılık Teorisi’nin kurucularından Indiana Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Barbara Flynn konuşmacılar arasında. Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından MIT-Zaragoza’da Lojistik Doktora Programı Direktörü olarak görev alan Profesör Mustafa Çağrı Gürbüz yine söz alacak isimlerden biri. Texas A&M Üniversitesi’nden Profesör Powell Robinson, merak edilen tedarik zinciri uygulaması olan Wal-Mart’ı anlatacak. Amerika’da Kargo Hırsızlığı ve Güvenliği konusunda otorite sayılan, Wall Street, CBS, NBC News, Fox News ve Financial Times gibi dünyanın saygın medya kuruluşları için tedarik zinciri güvenliği analizleri yapan Dan Burges da kapanış oturumunu gerçekleştirecek.
Fuar alanı da bulunuyor
Zirvede ayrıca bir fuar alanı da bulunduğunu belirten Toper, “Fuar alanını sadece zirveye katılan kişiler ziyaret edebiliyor, dışarıdan ziyaretçi kabul etmiyoruz. Bunu özellikle tercih ediyoruz, çünkü katılım profili olarak üst düzey yöneticileri bir araya getirdiğimiz için firmaların bu seçkin gruba seslenmelerini amaçlıyoruz” dedi.
“Uluslararası bir boyut katacağız”
Niceliksel bir hedefin ötesinde var olan niteliklerine uluslararası bir boyut katmayı hedeflediklerini belirten Alper Toper, şunları söyledi: “ Ayrıca şunu da biliyoruz ki, ekonomik bağlantıları global süreçle yoğun bir entegrasyon dahilinde yürüyen Türkiye’de tedarik zincirinin göz ardı edilmesi mümkün değil. Fakat belirtmek gerekir ki, biz ülke olarak hala tedarik zinciri veya lojistik konusunda yeterince ‘know-how’ deneyimine sahip değiliz. Günümüzde lojistik şirketleri ve profesyonellerinin çoğu küreselleşmenin dalgalı denizinde ilerliyor ve kimi zaman bu karmaşık zincirin gerektirdiği sofistike bakış açısından yoksun olabiliyorlar. Bu nedenle, biz madem bu sektörün vizyoner bir organizasyonu olduğumuza inanıyoruz, o zaman üzerimize düşen görev o ‘sofistike’ bakış açısını profesyonellere bir nebze olsun aktarabilmektir, diye düşünüyorum. Gelen geribildirimler de bunu başarabildiğimizi gösteriyor ve bu da geleceğe dair güvenimize biraz daha artırıyor.”
 
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr