Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİK BEREKETİ

LOJİSTİK BEREKETİ

LOJİSTİK BEREKETİ07.04.2011

Durmuş Ali Başkan - Mersin'in Tarsus ilçesinde, Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Yenice Lojistik Köyü'nün avantajlarından yararlanmak için yatırım yapmak isteyen firmalar yoğun talep gösterince bölgedeki arazi fiyatları 8'e katladı. 
    

Lojistik köy projesi öncesinde 3 bin liradan zor alıcı bulan arazilerin dekarının 20-24 bin liradan satılmaya başlandığı bildirildi. 
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TCDD tarafından yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan ''Yenice Lojistik Köy''ünün inşaasının devam ettiğini söyledi. 
Çukurova Uluslararası Havalimanı ile Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi'nin hayata geçecek olmasının lojistik köyün önemini artırdığını belirten Karagözlü, ''Yöre, bir anda Türkiye'nin adeta gözdesi haline geldi'' dedi. 
 
Karagözlü, Türkiye'nin dev firmalarının yörede yatırım amaçlı arazi satın almak için girişimlerde bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Yoğun talep nedeniyle özellikle lojistik köy ile havalimanı civarındaki tarım arazilerinin fiyatları bir anda yükselmeye başladı. Arazi satın alan firmaların yatırımlara başlamasıyla yörede 2 binin üzerinde kişi istihdam edilecek.'' 
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de yatırımlarla yörede büyük bir hareketliliğin yaşandığını söyledi. 
TCDD tarafından kurulan lojistik köyün çevresinde yatırım yapmak isteyen firmaların yetkililerinin yöreye gelerek arazi satın almaya çalıştığını belirten Ergezer, ''Yenice yatırımcının cazibe merkezi haline geldi. Lojistik köyün avantajlarından yararlanmak için yatırım yapmak isteyen firmalar bölgeye yoğun talep gösterdi. Daha önce 3 bin liradan zor alıcı bulan arazilerin dekarı son günlerde 20-24 bin liradan satılmaya başlandı'' dedi.
    
     -TCDD 6. BÖLGE MÜDÜRÜ KÖPRÜLÜ- 
     
TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü ise Yenice beldesinde 275 dekar alanda Türkiye'nin en büyük lojistik köyünün kurulacağını söyledi.
    
Lojistik köyün yapımına bir yıl önce başlandığını belirten Köprülü, sinyalizasyon ve demiryollarının kapasite artışı çalışmalarının yapıldığını ifade etti.
    
Köprülü, yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla yükleme boşaltma sahaları, rampa, depo, antrepo ve diğer ünitelerin kurulacağını vurgulayarak, ''Burası, demiryollarının liman ayağı olarak şekillendirilecek'' dedi.
    
Yörenin denizyolu, demiryolu, karayolu noktasında bir geçiş noktası konumunda olduğunu anlatan Köprülü, ''Türkiye'nin yükünü çekecek olan lojistik köy, 2014 yılında tamamlanacak'' diye konuştu. 
Köprülü, lojistik köy tamamlandığında, yol, vagon ve lokomotif bakım atölyelerinin buraya taşınacağını, DDY'nin Adana'da sadece yolcu istasyonu hizmetlerini vereceğini sözlerine ekledi
Kaynak:Ambar