Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / İLK YEŞİL OFİS DİPLOMASINI EKOL ALACAK

İLK YEŞİL OFİS DİPLOMASINI EKOL ALACAK

İLK YEŞİL OFİS DİPLOMASINI EKOL ALACAK07.04.2011

2010 yılı içerisinde dahil olduğu WWF Yeşil Ofis Programı’nda başarılı bir performans sergileyen Ekol Lojistik, 2011 sonunda Türkiye’nin ilk WWF Yeşil Ofis Diploması sahibi şirketi olmaya hazırlanıyor.


Bünyesine yeni müşteriler, yeni pazarlar ve yeni sektörler ekleyerek 2011 yılına hızlı bir giriş yapan Ekol, Boyner Grubu’nun e-ticaret alanındaki yeni yapılanması Morhipo, perakende, tekstil, tüketim malzemeleri ve gıda sektörlerinde dünya çapında 450 mağazaya sahip olan Monoprix ve Tchibo’nun çözüm ortağı oldu. TecDis’in (The European Technical Distribution Network)  uluslararası ağının bir parçası ve Türkiye’deki tek temsilcisi de olan Ekol, forwarding hizmetleri alanında Tren Konteyner taşımacılığındaki servis ağını genişletmeyi sürdürüyor. “Yeşil lojistiğe verdiğimiz öneme aynı hassasiyetle yaklaşan büyük uluslararası firmalarla olan işbirliğimiz artarak ilerliyor” diyen Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Okyay Öztuğran, 2011 yılı içerisinde tren konteyner taşımacılığı alanında çok farklı hizmetler ve inovatif çözümlerle daha geniş bir müşteri kitlesine hizmet vereceklerini söyledi.

Proje taşımacılığına başlayacak

Güney bölgelerindeki yapılanma çalışmalarını bitirerek, Mersin ofisinden tüm çevre illere hizmet vermeye başladıklarını belirten Öztuğran, Ekol’ün 2011 hedefleri için şu bilgileri verdi: “Yeni merkezlerin yanı sıra yakın coğrafyada (Ukrayna, BDT ülkeleri, Yunanistan ve Orta Doğu) yeni iş imkânları için de araştırmalar yapıyoruz. Sunduğumuz çözümler ve filomuzdaki araçlarla müşteri beklentisi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yeşil lojistik çalışmalarımıza devam edeceğiz. AB CREAM Konsorsiyumu tarafından ödüle layık görülen; treylerlerin Ro-Ro’yla İtalya’ya bu noktadan Almanya’ya trenle taşınması ve son olarak Avrupa’nın her noktasına karayoluyla gönderilmesi esasına dayanan intermodal taşıma operasyonlarımızı sıklaştıracağız. Şu anda haftalık olarak karşılıklı 4 sefer gerçekleştiriyoruz, bu sene sefer sayımızı 5’e çıkartarak yıllık 88.320 Ton CO2 ve 25.600.000 lt yakıt tasarrufu yapmayı planlıyoruz. 2011 yılında dünyanın herhangi bir noktasından diğerine taşıma operasyonları gerçekleştirmemizi sağlayan Forwarding Departmanımız kapsamında proje taşımacılığı operasyonları gerçekleştirmeye başlayacağız. Böylelikle çıkış ve varış noktalarının hiç bir önemi olmaksızın büyük hacimli ürünlerin de taşıma operasyonlarını gerçekleştirebileceğiz. Yani Brezilya’dan Ukrayna’ya göndermek istediğiniz iş makinenizi biz sizin için taşıyabileceğiz.”

Bu yıl 13. kez düzenlenen Lojistik Yönetimi Zirvesi’ni uzun yıllardır desteklediklerini vurgulayan Öztuğran, “Etkinliğin sektörümüz için verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.  Müşterilerimiz ile biraraya geleceğimiz bu platformun onların beklentilerine daha iyi cevap verebilmemiz için kaynaklık edeceğine inanıyoruz. Lojistiğin değişik alanlarında edindiğimiz tecrübeleri ve uygulamaları dinleyicilerle paylaşma imkanı bulup, yeni trendler ve çözümler hakkında bilgilendirmeler yapacağız” diye konuştu. 
 
Kaynak:Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr