Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / CEYNAK LOJİSTİKTEN KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ DIŞ TİCARETE DESTEK

CEYNAK LOJİSTİKTEN KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ DIŞ TİCARETE DESTEK

CEYNAK LOJİSTİKTEN KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ DIŞ TİCARETE DESTEK06.04.2011

Samsunport Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş ve Ceynak Lojistik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, "Karadeniz Bölgesi'ndeki dış ticaret potansiyelinin artışına destek vermek hedefiyle bir yılda önemli çalışmalara imza attık" dedi.
 
Samsunport Limanı'nın devralışının 1. yıldönümünde yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Avcı, yatırımlar ve ilerleyen yıllardaki hedefleri hakkında bilgi verdi.


Limanı 1 Nisan 2010 yılında devraldıklarını ve yeni ekipmanlarla hızlı bir yükselişe geçtiklerini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Bizim bir yıllık icraatımız içinde saha ve betonlama yatırımları olarak, konteynır sahası, rıhtım betonlama ve düzenlemesi, liman içi trafiğin düzenlenmesi için yol yapımı, komple elektrik tesisatı, saha drenajı ve tüm alt yapı yeniden yapıldı. Bunların yanı sıra vagon yükleme ve boşaltma tesisleri ile liman içi demiryolları revizyonunu gerçekleştirdik. Yeni ekipman yatırımları olarak, mobil vinç, konteynır mobil vinci, loder, forklift, tır ve dorse, otomatik bunker aldık. Bir yıllık süreçte yapılan yatırımımız 22 milyon dolara ulaştı."

Yapılan yatırımlara takılıp kalmadıklarını da vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:
"Artık yapılan işlere takılıp kalmıyoruz. Hedeflerimiz arasında, Samsun Limanının Karadeniz'deki yük trafiği gücünü artırmak, Karadeniz Bölgesi'ndeki dış ticaret potansiyelinin artışına destek vermek, Samsun'un uluslararası bir lojistik üs haline gelmesini sağlamak ve Samsunport Limanı'nın hizmet kalitesini sürekli artırarak, liman işletmeciliği alanında örnek bir yapı oluşturmak var."
Kaynak: Ambar 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr