Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS KONTEYNER İLE HUBUBAT TAŞIYOR

ARKAS KONTEYNER İLE HUBUBAT TAŞIYOR

ARKAS KONTEYNER İLE HUBUBAT TAŞIYOR06.04.2011

Konteyner ile dökme hububat yükleri taşıyan Arkas Anadolu Lojistik, kullandığıbox tipi konteynerleri dökme taşımalar için modifiye etti.


Dökme olarak yapılan hububat taşımalarında özel tasarım konteynerler kullanan Arkas Anadolu Lojistik, en son bu kapsamda Cargill Tarım ve Gıda San. Tic. A.Ş. için mısır taşıması gerçekleştirdi. Cargill Tarım ve Gıda firmasının Mersin/Yenice’deki deposundan yüklediği mısırı denizyolu ile karayolunu kombine ederek Bursa/ Orhangazi’deki fabrikasına ulaştırıyor.

Cargill Tarım ve Gıda’nın deposunun silosundan mısırın direkt olarak kendi özgül ağırlığı ile dökülerek yüklenebilmesi için konteynerlerin üzerine bir yükleme penceresi açıldı.

Konteyner içerisine tahıl kapağı görevi gören özel bir bariyer sistem monte edilerek boşaltma işlemi sırasında iş güvenliği sağlandı. Mısır boşaltma yerinde TIR üzerinde kilitli
konteynere fabrika liftinde eğim verilerek dökülüyor.

Arkas Anadolu Lojistik, haftalık düzenli kabotaj taşıması hizmeti sayesinde Mersin’den Gemlik’e denizyolu ile ulaştırdığı yükleri karayolu ile entegre ederek kapıdan kapıya teslim ediyor. Kabotaj taşıması binlerce tonun tek seferde nakliyesi için sağladığı kapasite ile müşterilere alternatif bir taşıma çözümü ve avantajlı fiyat sunuyor.
Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr