Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / GLOBAL LİMAN İŞLETMELERİ, AMERİKADAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ

GLOBAL LİMAN İŞLETMELERİ, AMERİKADAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ

GLOBAL LİMAN İŞLETMELERİ, AMERİKADAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ04.04.2011

Türkiye’nin öncü liman operatörü Global Liman İşletmeleri, ABD’nin Miami şehrinde, sektörün kalbinin attığı uluslararası “Seatrade Cruise Shipping Convention 2011” Fuarı’nda ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ederken, Global Liman bünyesindeki Antalya Limanı, Türkiye’de Global’le birlikte liman işletmeciliği alanında yakalanan büyük gelişmeyi ortaya koyan “En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülünü aldı.

Kruvaziyer sektörünün dünyadaki en büyük ve önemli yıllık buluşması özelliğini taşıyan Miami’deki Cruise Shipping Fuarı’na Türkiye’den başarılı bir çıkarma gerçekleştiren Global Liman İşletmeleri, sektörün dünyaca ünlü tedarikçilerinin ve karar vericilerinin katıldığı, dört gün boyunca fuar ve konferansların gerçekleştirildiği organizasyonda, Antalya Limanı’nın kazandığı büyük ödülle ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Deniz ticareti ve kruvaziyer dünyasının en prestijli ve saygın yayın organı “Dream World Cruise Destinations Magazine” tarafından, 15 ayrı kategoride ve yüzlerce liman ile destinasyon arasında verilen ödüllere Türkiye’den seçilen tek liman olan Antalya Limanı, “En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülünü kazanarak, büyük bir başarıya ve ülkemiz açısından bir ilke imza attı.

Aynı kategoride, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai, İspanya’nın Malaga, Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle ve Port Everglades, İsveç’in Stockholm ve Çin’in Tianjin limanları gibi dünyaca ünlü limanların önüne geçerek birincilik ödülünü kazanan Antalya Limanı, böyle bir başarıya imza atan tek Türk liman ve kuruluş olma özelliğini kazandı.
Global Liman İşletmeleri’nin 2006 yılında işletmesini, 29 Temmuz 2010’da ise tamamını aldığı ve yaptığı yatırımlarla altyapısını güçlendiren ve kapasitesini artıran Antalya Limanı, Miami’de kazandığı bu büyük ödülle, son yıllardaki bu atılımının da en güzel karşılığını almış oldu.
“Yeni tesislerin inşası, yeni teknolojilerin geliştirilmesi, taşıma hizmetleri, güvenlik, iletişim ya da yolculara sunulan hizmet konularında sağlanan gelişmelere” verilen “En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülleri için “Dream World Cruise Destinations Magazine” dergisi, sektörün üst düzey yöneticileri arasında yaptığı kapsamlı bir anketi esas aldı. Böylece, Antalya Limanı, gösterdiği gelişim açısından, sektörün en önemli karar vericilerinin ve temsilcilerinin uluslararası onayı, desteği ve övgüsünü almış oldu.

Antalya, Bodrum ve Kuşadası limanlarında gerçekleştirdiği modernleşmenin yanı sıra yakaladığı kapasite, hacim ve yolcu artışıyla Türkiye’nin öncü liman operatörü olan Global Liman İşletmeleri, işlettiği limanlara yaptığı güçlü yatırımlarla, yeni başarılara ve ödüllere ulaşmayı hedefliyor.
Kaynak: Uta Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr