Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI ve TAŞIMACILIKTA MARKA

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI ve TAŞIMACILIKTA MARKA

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI ve TAŞIMACILIKTA MARKA30.03.2011

Uludağ Üniversitesi Dış Ticaret ve Lojistik Topluluğu tarafından düzenlenen “Dış Ticaret ve Lojistik Günleri” başladı.

28 Mart 2011 tarihinde başlayan etkinlikte dün “Dünden Bugüne Havayolu Taşımacılığı ve Taşımacılıkta Marka” konusu tartışıldı. SDV Horoz Lojistik Hava Operasyon Direktörü Leyla KOÇ’un ve THY Kargo Başkan Yardımcısı Halit ANLATAN’ın katıldığı panelde, panelin Moderatörlüğünü de üstlenen UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Arif BADUR da bir sunum yaptı.

UTİKAD Hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan BADUR, hava kargo taşımacılığının dünü ve bugününü değerlendirirken, son zamanlarda yaşanan gelişmeler ve gelecek beklentileri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

BADUR, “Uzakdoğu’dan Avrupa’ya, Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Amerika’ya ve Avrupa içerisinde yapılan tüm hava trafiğinin yaklaşık %60-70’inin bölgemiz üzerinden yapıldığını görürüz. Bu demektir ki; ülkemizin bulunduğu noktanın ya üzerinden geçen, ya ülkemizde sonlanan ya da ülkemizde başlayan %60-70’lik bir hava kargo trafiği söz konusu” dedi.

“Türkiye transit taşımacılıktan daha fazla pay almalı”
Transit taşımacılığın, ekonomideki anlık değişmelerin ve olumsuz ekonomik koşulların etkisinin en aza indirilmesini sağladığını belirten BADUR, “Türkiye gibi Avrupa Birliği'nin hemen yanı başında,  Gümrük Birliği'ne girmiş ve çevredeki diğer komşu ülkelere kıyasla daha gelişmiş lojistik çözümler sunabilen bir ülke yok. Türkiye, Uzakdoğu'dan bölgeye taşınan yüklerin çok ciddi bir kısmını kendisine çevirebilir. Burada önemli olan sadece yüklerin hava taşımacılığının yapılması değil, buraya getirilmesi, depolanması, müşterinin siparişine göre istendiği zaman, Avrupa, Afrika, Rusya ve Ortadoğu'da, bize yakın bölgelerde dağıtımının sağlanmasıdır. Bölgede Türkiye'den daha güvenli, bu anlamda daha gelişkin, iş gücü kabiliyeti olan başka bir ülke yok” dedi.

Son olarak, hava kargoda yaşan yeni gelişmelere ve beklentilere değinen Badur, sektörde yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerilerinde bulunarak, katılımcıları 26-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Güneydoğu Avrupa Freight Forwarder ve Lojistik Operatörleri Kongresi’ne davet etti.

Arif BADUR’un sunumu için tıklayınız.
Arif BADUR’un sunum metni için tıklayınız.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr