Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / YENİCE LOJİSTİK KÖYÜN YAPIMI DEVAM EDİYOR

YENİCE LOJİSTİK KÖYÜN YAPIMI DEVAM EDİYOR

YENİCE LOJİSTİK KÖYÜN YAPIMI DEVAM EDİYOR29.03.2011

Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ortak işbirliğince yapılan "Yenice Lojistik Köy"ün yapımı halen devam ediyor. Bölgenin 2014 Yılında Taşımacılık Üssü Olması Bekleniyor. 
 
Yaklaşık bir yıldır çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü "Yenice Lojistik Köy"ün tamamlanması ile birlikte Türkiyenin gözdesi olması beklenen belde daha şimdiden yatırımcıların gözdesi haline gelmeye başladı.

2 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK
Ulaşımın can damarı olması beklenen "Yenice Lojistik Köy"nün tamamlanmasıyla 2 bin kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor. 2014 yılında buranın bitirilmesi planlanırken, konteynır, araç, makine yedek parçası, tarım aletleri, demir, çelik, boru, gıda maddesi, pamuk, seramik, kimyasal madde, çimento, askerî yük ve ambalaj malzemesinin taşınacağı lojistik köyün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki yük taşıma oranın da iki kat artış olacak.
ARAZİ FİYATLARI UÇMUŞ DURUMDA
Yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören ve buradan arazi almak için gayret gösteren firma sahipleri, Yenice gibi tampon bir bölgede mutlaka Irak, İran ve Suriye gibi arap ülkelerine gidecek hızlı tren seferlerinin konularak, "Yenice Lojistik Köy" Merkezinde gerçekleştirecek üretimleri bu ülkelere pazarlamak istediklerini dile getiriyorlar.

Ancak buradan arazi almak isteyen firma sahiplerine arazi sahipleri, dönüm başına 5 ile 23 Bin TL'den arazilerini satmaya çalıştıkları iddia edilirken, geçmişte "Yenice Lojistik Köy" kurulduğu yerlerdeki arazilerinin dönüm başına 3 bin TL ile zor alıcı bulduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Ayrıca ARGÜ ve SERGÜ gibi taşımacılık alanında isim yapmış firmalarında Yenice'de 500 dönüme yakın arazi aldıkları ifade ediliyor.
YENİ BÖLÜMLERDE OLACAK
Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük Lojistik Merkezi olacağı belirtilen "Yenice Lojistik Köy"ün bünyesine Adana TCDD'nin, Mekanik Atölye Müdürlüğü, Tesisler Servis Müdürlüğü, Malzeme Müdürlüğü, Bakım Atölye Müdürlüğü gibi birimleri de taşınacak.

Kaynak: Ambar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr