Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / İLK 15TE UÇAN GALATA İHRACATLA İRTİFA KAZANACAK

İLK 15TE UÇAN GALATA İHRACATLA İRTİFA KAZANACAK

İLK 15TE UÇAN GALATA İHRACATLA İRTİFA KAZANACAK18.03.2011

Geniş acenta ağıyla 5 kıtada 50 ülkeye uzanan Galata Taşımacılık müşterilerine hava kargoda da hızlı, ekonomik ve güvenilir çözümler üretiyor.

Başta Avrupa olmak üzere 360 derece hizmet sunan bir firma profilini denizyolunun yanısıra hava taşımacılığının global görüşünü de ekleyerek inşa eden Galata, Türkiye'nin IATA sıralamasındaki en iyi 15 şirketi arasında yer alıyor. 2010 yılında havayoluyla toplamda 8 bin yüklemeyle 1.5 milyon kg ihracat, 3 milyon kg de ithalat yükü taşıdıklarını söyleyen Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vittorio Zagaia hava kargoda yakaladıkları başarının sırrını ‘Bağımsız bir şirket gibi organize olan altyapı, kadro ve networkle hizmet sunmak’ olarak açıklıyor. Zagaia, Galata'nın IATA sıralamasındaki konumuna tümüyle kendi müşteri profilinin sağladığı yüklerle ulaştığına da dikkat çekerek, Non-IATAfirmalarına hizmet vermediklerinin altını çiziyor. Hava kargoda üçüncü ülke taşımalarında da iddialı olduklarına işaret eden Zagaia “Türkiye'ye uğramadan gerçekleştirdiğimiz hatta charter uçak organize ettiğimiz projeler var. Artan iş hacmimize paralel olarak bu yıl charter uçaklarda da mevcut kapasitemizi daha da artırıyor olacağız. 2011'de özellikle ihracat yüklerine odaklanarak, 2010 yılına kıyasla hava kargo trafiğimizde yüzde 20'lik artış hedefliyoruz” diye konuşuyor. Zagaia Galata'nın hava kargoda havayolu şirketleri ile kurduğu güçlü diyaloglar ve esnek hareket etme kabiliyetine sahip acenteleriyle bir adım öne çıktığını da vurguluyor.
 
Irak'ta temkinli yol alan Galata ‘kurumsallıktan’ taviz vermiyor
 
Avrupa pazarındaki başarısını dış ticaretin yükselen pazarlarına taşımayı sürdüren Galata, bu kapsamda başta Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerine fokuslanıyor. 2010 yılı itibariyle Türkiye'deki üç ofislerinde de CIS+Ortadoğu ülkelerinden sorumlu bir departman kurduklarını anlatan Vittorio Zagaia “Bu departman sadece Türk ihracatçılarıyla değil, ayrıca tüm yurtdışı acentelerimizin ürettiği sevkiyatlarla da ilgileniyor. Transit taşımalarda ciddi bir potansiyel yakalamış durumdayız” diyor. Özellikle Irak'ta her geçen gün daha fazla mesafe kaydettiklerini ileten Zagaia pazardaki mevcut durumlarına ve öngörülerine yönelik şu değerlendirmeyi yapıyor: “Bulunduğumuz noktada talepler daha çok Galata gibi kurumsal ve forwarder kimliğinde firmalardan ziyade direk kara nakliyesi hizmeti veren şirketler üzerine yoğunlaşıyor. Irak kısa zamanda daha da önemli bir pazar olacak. Fakat bizim yüzde 100 konsantrasyonumuz müşterilerimizin beklentilerinin, kurumsal bir yapıda talep edilmeye başladığı anda meyvelerini verecektir.” 

Kaynak: Uta Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr