Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ÖĞRENCİLER SERTRANS LOJİSTİKİ ZİYARET ETTİ

ÖĞRENCİLER SERTRANS LOJİSTİKİ ZİYARET ETTİ

ÖĞRENCİLER SERTRANS LOJİSTİKİ ZİYARET ETTİ15.03.2011

İÜ Lojistik Kulübü, Sertrans’ın ithalat, ihracat, hava ve deniz kargo, güvenlik ve idari işler, muhasebe, finans, insan kaynakları, kalite sistemleri ve kurumsal iletişim bölümlerini ziyaret etti

İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulübü öğrencileri, Türkiye'nin Lider Uluslararası Lojistik Kuruluşlarından Sertrans Genel Merkezini ziyaret ederek işin operasyonel kısmının nasıl yürütüldüğü ile ilgili izlenimlerde bulundu. Sektörün geleceği olan gençler, gelecekte kendilerini nasıl bir iş ortamının beklediğini sektöre adım atmadan görmek ve bu konuda ön fikir edinebilmek adına yaptıkları bu ziyaret ile kendi gelecekleri açısından önemli bir deneyim yaşamış oldular.

Öğrenciler, Sertrans Genel Merkezinde şirket yöneticileri tarafından karşılanarak kısa bir sunum ile şirket tanıtımını dinlediler. Ardından departmanlara kısa yolculuklar yaparak geleceklerinde sektörün neresinde olmak istedikleri konusunda fikir edinmiş oldular. Sertrans Genel Merkezinde; ithalat, ihracat, hava ve deniz kargo, güvenlik ve idari işler, muhasebe, finans, insan kaynakları, kalite sistemleri ve kurumsal iletişim departmanlarını gezerek görüş alışverişlerinde bulunan öğrenciler, departman yöneticilerine sorular sorarak aldıkları cevaplar ile sektör ve çalışmak istedikleri departmanlar hakkında bilgi edinme imkanı buldular.

Öğrenciler ziyaretlerinin son bölümünde; Sertrans Lojistik Genel Müdürü Nilgün Keleş’in katılımı ile ziyaret hakkında ki düşünceleri ve sektörel konularla ilgili görüş alış verişinde bulundular. Keleş, Sertrans’ın stajyerlere verdiği önemi vurguladı. Ayrıca kişisel gelişim, proaktif bakış açısı, çözüm odaklılık gibi konuların kariyer gelişimi üzerindeki önemi üzerine görüş ve tecrübelerini paylaştı. Akabinde de Sertrans İnsan Kaynakları Müdürü Metin Yıldız; staj ve işe alım süreçleri, insan kaynakları sistemleri – performans yönetimi ve kalite geliştirme gibi konuların lojistik sektörü için önemi ve bu konuların Sertrans’taki işleyişi hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Ziyaret sonrasında, İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulübü üyesi öğrencileri, bugüne kadar firma ziyaretleri taleplerinde genellikle depolara yönlendirildiklerini, bu ziyaretin ise bir lojistik firmasının tüm operasyonunun yönetildiği genel merkezinde olmasının kendileri için çok değerli olduğunu söylediler. Sertrans Lojistik yönetimine, ziyaret sırasında kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.
 
Öğrencilerin Sertrans Lojistik Genel Merkezi ziyareti ile ilgili kişisel görüşleri

İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Gelmez:
“İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulübü olarak, bugün gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretimizde göstermiş oldukları sıcak yaklaşım için kulübüm ve şahsım adına Sertrans yöneticilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Konukseverliklerinin yanı sıra, ziyaretimizde bizimle paylaşılan deneyimlerin, görüşlerin ve önerilerin kişisel gelişimimize katkıda bulunacağını düşünüyorum. Operasyonel ve organizasyonel açıdan son derece önemli bir ziyaretti. Sertrans Lojistik genel müdürü Sayın Nilgün KELEŞ’in değerli vakitlerini bize ayırması da kendilerinin bize ve okulumuza verdiği değeri bir kez daha gösterdi. Sertrans ziyaretimizden sonra bize gösterilen ilgiyle ve bahsedilen kariyer imkanlarıyla lojistik sektörünün “underdog” olarak nitelendirilemeyeceğini bir kez daha görmüş olduk.”

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik 1. Sınıf Öğrencisi Gürkan Ilgazcan:
“Ziyaretlerine geldiğimiz andan gidişimize kadar bize sonsuz ilgi gösterdiler. Üniversite hayatımın ilk yılında gerçekleştirdiğim ilk şirket gezisinin Sertans Lojistik olması benim için bir şanstı. Lojistik sektörünü çok iyi temsil ettiklerini düşünüyorum. Sertrans’a ve değerli çalışanlarına çok teşekkür ederim.”

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik 3. Sınıf Öğrencisi Serkan Erkan:
“Sertrans’ın geleceğin lojistikçileriyle tanışması çok güzel ve bizim için umut verici bir tutumdu. Genel merkezlerindeki tüm departmanları gezdirmeleri ve öte yandan departman yöneticilerinin de sorularımızı yanıtlamaları bizim için çok önemliydi. Ziyaretin gerçekleşmesinde emeği geçen ve bizleri içtenlikleriyle ağırlayan tüm Sertrans çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum.

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik 3. Sınıf Öğrencisi Meltem Namnı:
“Sertrans’ın ziyaretimizde gösterdiği sıcak tutum ve yaklaşımın, sorularımızı içtenlikle yanıtlamalarının, bize vermiş oldukları motivasyonun ve enerjinin bizim için çok önemli bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Bayan olarak, bir lojistik işletmesinin genel merkezini, çalışma ortamını ve iş koşullarını görmek geleceğe umutla bakmama neden oldu. Ziyaretin gerçekleşmesinde emeği geçen İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulübü’ne ve Sertrans Lojistik’e bir kez daha teşekkür ediyorum.”
 
Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr