Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / JGS, TÜRKİYE İLE İNGİLTERE ARASINDA KÖPRÜ KURDU

JGS, TÜRKİYE İLE İNGİLTERE ARASINDA KÖPRÜ KURDU

JGS, TÜRKİYE İLE İNGİLTERE ARASINDA KÖPRÜ KURDU13.03.2011

Punta Denizcilik’e ortak olarak Türkiye’ye gelen İngiltere’nin 178 yıllık şirketi John Good Shipping, İngiltere’ye açtığı direkt hat ile iki ülke arasında köprü kurdu. Şirket, komple ve parsiyel konteyner taşımaları ile karayolu taşımacılığına alternatif oluşturdu.

İngiltere’de Hamburg Süd, OPDR, MACS ve  Hyundai gibi birçok hattın acentalığını yapan John Good Shipping,  1833 yılında İngiltere’ de kurulmuş köklü denizcilik şirketlerinden biri olarak dikkat çekiyor. 

Genel Müdür Levent Aydinç’ın verdiği bilgilere göre;  şirket,  2000 senesinde gemi acentalığının yanı sıra Felixstowe ve Immingham’da  yapmış olduğu 340 bin feet’lik antrepo yatırımları ile lojistik ve forwarding hizmetlerine de başlamış. JGS’nin Türkiye’ye gelişi ise 2006 yılında oldu. JGS, Çin ve Hindistan ile başlayan yatırımlarına İzmir’de bulunan Punta Denizcilik’e ortak olarak Türkiye ile devam etti. 2008 senesinde İstanbul ofisini açtıklarını söyleyen Aydinç , 2010 senesinde artan İngiltere ticaretinde komple konteyner taşımacığının yanı sıra haftalık düzenli parsiyel konteyner servisini de hizmetlerine eklediklerini kaydetti.

Genel Müdür Aydinç’a göre parsiyel servisinin oluşmasında, kara nakliye navlunlarının yüksek olması ve son yıllarda direkt İngiltere gemi seferlerinin artması etken oldu. Aydinç “Müşterilerimizden gelen yoğun istek üzerine 2010 senesi ortasında başlattığımız konteyner parsiyel servisi hem navlun açısından çok daha hesaplı olması hemde Felixstowe limanında bulunan antrepomuzdan kapı teslim gümrükleme hizmeti vermemiz, kara yolu taşımalarına ciddi alternatif yarattı. Komple konteyner taşımalarında lojistik tedarikçisi olduğumuz  Perkins Engine, JCB, Laura Ashley gibi firmaların da parsiyel servise vermiş oldukları destek bizleri sevindiriyor” diye konuştu.

Şirketin yeni hat planları ile ilgili de bir açıklama yapan Aydinç, şunları söyledi: “JGS acenta ağı içerisinde öncelikli bölgeler olan Çin, Hindistan pazarlarının yanında Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri ile de konteyner ihracat ve ithalat yüklemeleri yapıyor. NVOCC şirketimiz Transtainer Lines, bu bölgelerde 45 senedir kesintisiz hizmet veriyor ve önemli de marka değeri taşımaktadır. Yakın zamanda parsiyel servisinin bu bölgeler için de çalışmaların başlayacağını ve yatırımlarımızın artarak devam edeceğini söyleyebilirim.”

Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr