Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / HAMBURGTAN LİMAN ALMAK İÇİN GELDİLER

HAMBURGTAN LİMAN ALMAK İÇİN GELDİLER

HAMBURGTAN LİMAN ALMAK İÇİN GELDİLER13.03.2011

Hamburg Port Consulting GmbH yetkilileri İzmir'e liman bakmaya geldi. başta Aliağa çevresindekiler olmak üzere İzmir bölgesindeki limanlarla ilgili ismi açıklanmayan bir şirket için araştırma yapıyor

Almanya'nın önde gelen danışmanlık firmalarından Hamburg Port Consulting GmbH yetkilileri, başta Aliağa çevresindekiler olmak üzere İzmir bölgesindeki limanlarla ilgili ismi açıklanmayan bir şirket için araştırma yapıyor.

Dünyanın ve Avrupa'nın en büyük limanlarından biri olan Hamburg Limanı'nda danışmanlık hizmetleri yürüten Hamburg Port Consulting firmasında ekonomist olarak görev yapan Claudia Riediger ve Stephen Dohm, İzmir'de konteyner liman yatırımı yapılabilecek bölgelerle ilgili Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh'dan bilgi aldı. İzmir'deki limanların kapasiteleri, gelişimleri ve kent ticareti ile ilgili detaylı bir sunum yapan Geza Dologh, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini hatırlatarak, yeni liman yatırımlarına da ihtiyaç olacağını belirtti. Bölgenin de ciddi bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Dologh, gelen yatırımcının kazançlı çıkacağını söyledi.

Türkiye yükselen yıldız

Geza Dologh, gazetecilere yaptığı bilgilendirmede ise firma yetkililerinin ismi açıklanmak istemeyen bir müşterileri adına geldiğini anlatarak söz konusu danışmanlık şirketinin uluslararası boyutta faaliyet gösterdiğini, yatırımcının sadece Avrupa'dan değil başka ülkelerden de olabileceğini ifade etti. Liman yatırımı yapmak isteyen büyük grupların şirkete başvurduğunu da belirten Dologh, "Benzer bir heyet iki yıl önce de şubemizi ziyaret etmişti. Türkiye denizcilikte yükselen bir yıldız ve dünya da bunun farkında. Birçok şirket yatırım yapmak için bekliyor. Bunlar da ön araştırmalar. Hazırlanan raporlar her zaman bu danışmanlık firmasının elinde hazır olarak bulunduruluyor ve yatırımcılara sunuluyor. İki uzman da bizim sunumumuzdan memnun kaldı. Umarım bu görüşme yatırıma dönüşür" diye konuştu.

Araştırma izmir'den başladı

Ziyarete katılan iki uzman, ağırlıklı olarak Aliağa bölgesi limanlarıyla ilgili ayrıntılı sorular yöneltirken Uzman Stephen Dohm, araştırmaya İzmir'den başladıklarını, bu ziyaretlerin Türkiye'nin diğer limanlarıyla da ilgili olarak süreceğini kaydetti. Burcu Taner / İzmir DHA

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr