Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / EURASIA RAIL FUARI 2-5 MART 2011 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

EURASIA RAIL FUARI 2-5 MART 2011 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

EURASIA RAIL FUARI 2-5 MART 2011 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ08.03.2011

Ankara Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenen ''Eurasiarail  Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı'' 2-5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşti.

EURASIA RAIL Fuarı'na Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı M. Habib Soluk, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Uyarlar ve UTİKAD Genel Müdür Yardımcısı Emre Erceiş ile çok sayıda bürokrat ve firma katıldı. 
 
Bakan Yıldırım, fuara 20 ülkeden yaklaşık 120 firma ve kuruluşun katıldığını belirterek, ilk kez düzenlenen fuara bu kadar katılım olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
 
Fuarın başarılı olmasında TCDD'nin de büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, ''Demiryolları artık bölgemizde, Avrupa'da, Orta Asya, Uzak Doğu hatta Amerika'da yavaş yavaş geleceğin taşıma sistemi olarak öncelikli yatırımları hak eden ve hükümetlerin bu yönde ciddi yatırım yaptıkları bir sektör olmaya başladı'' diye konuştu.
 
TCDD Genel Müdürü Karaman: ''Demiryolu Yatırımları 50 Kat Arttı “
 
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye'nin demiryollarındaki çalışmalarına 50 yıllık ihmalin ardından hız verdiğini, Türkiye'de demiryoluna bugün verilen önemin, yatırım programında da görülebileceğini söyledi. Karaman, 2000 yılında 85 milyon TL olan yatırım miktarının, 2010’da 4,3 milyar TL’ye yükselerek 50 kat arttığını vurguladı.
 
Sektöre yönelik çalışmaları sıralayan Karaman, ''Yapılan yatırımlar sonucu demiryolu, özel sektörün de ilgi alanına girdi'' diye konuştu. Demiryolu sektöründe pek çok parçanın yerli üretiminin yapıldığını anlatan Karaman, 2023 yılına kadar 10 bin kilometre hızlı tren, 4 bin kilometre de konvansiyonel hat inşa etmeyi hedeflediklerini kaydetti.
 
 

 
UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Uyarlar, Türkiye Demiryolu Altyapısı ve lojistiği üzerine bir sunum yaptı. Sunumunda yaşanan sorunları dile getiren Uyarlar, son yıllarda devlet politikası haline getirilen demiryolları, ülke kalkınmasında geçmişimizde olduğu gibi lokomotif olma özelliğini tekrar kazanacaktır" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uluslar arası nitelikteki Fuara, çeşitli ülkelerden demiryolu kuruluşları, demiryolu teknolojileri, elektrifikasyon, sinyalizasyon, demiryolu güvenlik, taahhüt, inşaat malzemeleri, lojistik, ağır sanayi firmaları katıldı.
 
Fuar alanında; yolcu, yük vagonları, lokomotifler, manyetik yükselen trenler, dar ray aralığında çalışan trenler, özel ihtiyat araçları, dişli raylı demiryolu araçları, intermodal nakliye araçları da sergilendi.
 
 
 

 
Fuarda; demiryolu konusunda uzmanlaşmış firmalardan TCDD, TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ, TÜVASAŞ ile birlikte çok sayıda yerli-yabancı firma yer yer aldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Uyarlar'ın sunumu için tıklayınız.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr