Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SOYER NAKLİYAT HEDEFLERİNE GENÇ KUŞAKLA BİRLİKTE KOŞACAK

SOYER NAKLİYAT HEDEFLERİNE GENÇ KUŞAKLA BİRLİKTE KOŞACAK

SOYER NAKLİYAT HEDEFLERİNE GENÇ KUŞAKLA BİRLİKTE KOŞACAK08.03.2011

24 yıldır ev ve ofis taşımacılığıyla önemli işlere imza atan Soyer Nakliyat titiz, özenli ve hızlı hizmet sunumuyla dikkat çekiyor. Bugüne kadar çok önemi işler yaptıklarını ve iyi referanslara sahip olduklarını söyleyen Soyer Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Soyer, firmalarını genç kuşakla birlikte ileriye taşımak amacında olduklarını ifade etti. Cihan Soyer’le firmalarını ve hedeflerini konuştuk.

Cihan Bey, 24 yıllık bir geçmişe sahip olan Soyer Nakliyat’ın kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

1893 yılında kurulan Türkiye’nin en eski ve en köklü nakliye şirketi olan Tuzcuoğlu Nakliyat firmasını kuran ailenin üçüncü jenerasyon en büyük torunuyum. Yani aileden gelen bir mesleğin içinde faaliyet gösteriyorum. Çok küçük yaşta iş hayatına girdim. 1987 yılına kadar Tuzcuoğlu Nakliyat’ta çalıştım. Her kademede bulundum, profesyonel yöneticilik yaptım. 1983 yılında aile büyüklerimizin vefatından sonra ileriye dönük olarak gelecek nesillere bir emanet bırakmak amacıyla yeni bir firma kurulmasının icap ettiğini düşündük ve Soyer Nakliyat’ı kurduk.
Anne tarafından Tuzcuoğlu ailesini temsil ediyordum zaten. Dolayısıyla bir de kendi adımıza bir şirket kurmak ve bu şirketi bizden sonraki nesillere aktarmak düşüncesiyle 1987 yılında Soyer Nakliyat’ı kurduk. Şu anda kardeşlerim ve çocuklarımla birlikte bu şirketi yürütüyoruz. Şehir içi, şehirler arası ve milletler arası ev eşyası taşıyoruz. Şu anda çocuklarımız yavaş yavaş işin içine girmeye başladı. Biz de onlara çalışmalarımızın neticesinde sağlıklı bir şirket bırakıp onların şirketi daha ileriye götürmesinde yardımcı olmak amacıyla alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz.
Hizmetleriniz Türkiye ile mi sınırlı?
Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerine ev eşyası taşımacılığı yapıyoruz. Bizden hizmet talep eden firma ya da kişi Türkiye’den dünyanın hangi ülkesine gitmek isterse bu hizmeti kendisine verebiliyoruz. Soyer Nakliyat olarak dünya çapında çok geniş bir acente networkune sahibiz. Yurt dışı acentelerimiz bu konuda her türlü desteği sağlayabilecek donanıma sahip. Eşyaları önce paketliyoruz, sonra gümrüklüyoruz. Havayolu, karayolu, denizyolu ile her şekilde ulaşacağı yere göre yüklemesini yapıp gönderiyoruz. Oradaki acentemiz eşyaları alıyor tekrar o ülkedeki gümrük giriş işlemlerini yaptıktan sonra belirlenen adrese teslimatı yapılıyor. Bir nevi şehir dışı kargo, paket taşımacılığı şirketlerinin yaptığı işleri biz daha geniş kapsamlı olarak yapıyoruz. Onlar küçük bir paket, küçük bir zarf taşıyor, biz ise evin bütün eşyalarını taşıyoruz. Baktığımızda her evde irili ufaklı binlerce eşya var. Bunlar A’dan Z’ye en ince ayrıntısına kadar eşyaların cinsine göre gerekli ambalaj malzemeleri ile ekiplerimiz tarafından paketleniyor.
72 katlı Sabancı Center’ın tüm birimlerini 1993 yılında büyük titizlikle ve başarıyla çok kısa bir sürede taşıdık.
Ülkemize gelen ve giden büyük elçiliklerde, konsolosluklarda ve yabancı şirketlerde çalışan kişilerin ev eşyalarının nakliyesi ve bunun yanı sıra yerli ve yabancı futbolcu, sanatçı ve iş adamlarının ev eşyalarını dünyanın her yerinden Türkiye’ye getiriyoruz. Geri dönenlerin de aynı şekilde eşyalarını paketleyip gümrük işlemlerini yapıp gidecekleri ülkeye hava, kara ve deniz yolu ile taşıma işlemlerini gerçekleştiriyor ve adreslerine teslim ediyoruz.
Batıda uygulanan nakliye hizmeti ile ülkemizde verilen hizmeti kıyasladığımızda ne gibi farklılıklarla karşılaşıyorsunuz?
Türkiye’de bizim gibi belirli bir seviyeye ulaşmış firmalar Batı’daki firmaların çok önünde. Bu alandaki hizmetlerimizle Türkiye olarak Batı’yı geçmiş durumdayız. Dünyanın her yerine toplantı ve seminerlere gidiyorum. Burada Türk firmalarının gerek malzeme gerekse işçilik bakımından en üst seviyelerde olduğunu tespit ettim. Biz Soyer Nakliyat olarak ‘evden eve bütün dünyaya nakliyat’ sloganı ile her zaman sektörün lideri olmayı hedefleyerek yolumuza devam edeceğiz. Soyer Nakliyat bir sistemdir.
Kaynak: Hizmetix
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr