Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / S SİSTEM LOJİSTİK ÇALIŞTIĞI FİRMALARA KATMA DEĞER SAĞLIYOR

S SİSTEM LOJİSTİK ÇALIŞTIĞI FİRMALARA KATMA DEĞER SAĞLIYOR

S SİSTEM LOJİSTİK ÇALIŞTIĞI FİRMALARA KATMA DEĞER SAĞLIYOR08.03.2011

Lojistik sektöründeki ihtiyaçlara doğru ve güvenilir hizmetler sağlamak amacıyla faaliyet gösteren S Sistem Lojistik antrepo işletmeciliğindeki başarısıyla dikkat çekiyor. S Sistem Lojistik ’in sektördeki başarısını S Sistem Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Sema Barlın’a sorduk.

Solmaz Grup bünyesinde faaliyet gösteriyorsunuz. Gurup bünyesinde hangi sektörler var? Lojistik sektörüne geçiş süreci nasıl oldu?

Türkiye’nin dış ticaret lojistiğinde çeşitli uzmanlık alanlarıyla Solmaz Grup; 35 yıla yaklaşan tecrübesiyle öncü bir rol oynamış, başlangıçta gümrükleme faaliyet alanında otorite olmuş, bugün Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 8’ine aracılık eden sektörünün öncü kurumu haline geldi. Solmaz; 1996 yılında alınan TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ile bugün onbinde 3 hata payı ile işlem yapıyor.
Gelişen küresel ihtiyaçlara uygun olarak kendini sürekli yenilemiş, dış ticaret lojistik hizmetinin tüm aşamalarının bütünsel bir yapıda sunulması yolunda; ulusal ve uluslar arası nakliye, gümrüklü / gümrüksüz depolama, stok yönetimi, dağıtım, sigortacılık, havacılık ve güvenlik gibi birçok alanda faaliyet göstererek, sektördeki müşterilerine en iyi çözümü sunmaya devam ediyor.
S Sistem Lojistik’in sektöre sağladığı hizmetler nelerdir? Kısaca aktarır mısınız?
Müşterilerinin depo ve dağıtım ihtiyaçlarına etkin çözümler üretmek üzere 1999 yılında kurulan S Sistem Lojistik 2000 yılında faaliyete geçirdiği 9 bin metrekare kapalı alanlı Atatürk Havalimanı antreposuyla; bu alanda Türkiye’de ilk özel işletme unvanını elinde bulunduruyor. Bu ünvan çerçevesinde ISO 9001: 2008 Kalite belgesine sahip olan firmamız sektörümüze yük taşımacılığı ve lojistik hizmetler, depolama ve dağıtım işleri konularında kaliteli hizmet sunumu getirdi. Başarı çıtasını geçen sürede sürekli yukarılara taşıyan şirketimiz, Logitrans tarafından 2010 yılının ‘En İyi Antrepo İşletmecisi’ olarak ödüllendirildi. S Sistem Lojistik Türkiye’de havayolu antrepo işletmeciğindeki öncü konumunu AHL dışındaki diğer büyük havalimanlarındaki yatırımlarıyla devamlı kılıyor.
Bu hizmetler içerisinde hangisi ya da hangileri ile iddialısınız? Hizmet sunumunuzda farklılığınızı nasıl sağlıyorsunuz?
İthalat, ihracat ve imalat sektörlerinde varolan tüm kuruluşların lojistik ihtiyaçlarında kuvvetli bir partner olabilme özelliğimizle, tedarik zincirindeki hizmet kalemlerini tek çatı altında optimize edebiliyor ve entegre olarak sunabiliyoruz. Böylelikle bizden destek alan kuruluşlar asli faaliyet alanlarına güven içerisinde yoğunlaşabiliyor, katma değerlerimizi her zaman hissedebiliyorlar.
2010 yılı gerek kurumsal gerek ticari faaliyetler açısından nasıl bir yıl oldu? S Sistem Lojistik olarak hedeflerinize ulaştığınız bir yıl oldu diyebilir miyiz?
2008 küresel krizinin izlerinin silinmeye çalışıldığı bu son yıllarda bizler hizmet kalitemizden ödün vermeksizin, daha iyisini amaçlayan yatırım ve iş geliştirme çalışmalarımıza devam ettik. Bu bağlamda 2010 yılında hedeflediğimiz müşteri memnuniyetini sağladık. Şirketimize verilen ‘En İyi Antrepo İşletmeciliği’ Birincilik ödülü de başarımızın tescillenmesi bakımından bizi gururlandırdı.
Kaynak: Hizmetix
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr