Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BAKAN DA BÜROKRASİDEN ŞİKAYETÇİ

BAKAN DA BÜROKRASİDEN ŞİKAYETÇİ

BAKAN DA BÜROKRASİDEN ŞİKAYETÇİ08.03.2011

Bakan Binali Yıldırım, ‘’Türkiye’de iş yapmak kolay değil. Türkiye’de ister özel sektörde, isterse kamu sektöründe olun, iş yaparken çok ciddi dirençlerle karşılaşıyorsunuz’’ dedi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Türkiye’de iş yapmak kolay değil. Bunu bir bakanın ağzında duymanız bile aslında çok ilginç. Türkiye’de ister özel sektörde, isterse kamu sektöründe olun iş yaparken çok ciddi dirençlerle karşılaşıyorsunuz’’ dedi.

Marmaray Projesinin arkeolojik kazılar nedeniyle 4 yıl ertelendiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, “biz kaybettik, ama tarih kazandı” diyerek de bürokrasinin hakkını da teslim etti.

İstanbul gibi içinde deniz geçen dünyanın açık hava müzesi kentin tarihinin 2 bin 500 olmayıp 8 bin 500 yıllarına kadar uzanan bilinen tarihini de bu arkeolojik kazılar sayesinde öğrenmiş olduk.
TRT Haber’e konuk olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yasa gereği seçime 3 ay kala istifa edecek bakanlar arasında yer alıyor.
Bakan Yıldırım istifa etmeden önce TRT Haber’e konuk oldu ve TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sorularını cevapladı.
Ulaştırma Bakanı, en çok yargısal süreç ile bürokratik engellemeler yüzünden zaman kaybettiklerini belirtti.
Yıldırım, özellikle bölünmüş yollarla ilgili vatandaştan çok güzel geri dönüşler aldıklarını kaydederken bir de hatırasını paylaştı:
“Bir kalabalığın içerisinde tahminen 60 – 65 yaşlarında bir vatandaşımız ‘bakaaan’ diye bağırarak yara yara geldi, ‘illa anlından öpecem’ dedi. Hayrola ne oldu dedim. ‘Yahu” dedi,” ömrümüz bu yollarda geçti, neden daha önce gelmediniz’ diye serzenişte bulundu…”
 
Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr