Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN BAKAN YILDIRIMA FAHRİ DOKTORA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN BAKAN YILDIRIMA FAHRİ DOKTORA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN BAKAN YILDIRIMA FAHRİ DOKTORA08.03.2011

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a Anadolu Üniversitesi tarafından 28 Şubat 2011 tarihinde Fahri Doktora diploması verildi.

Anadolu Üniversitesi Senatosu, ulaştırma hizmetleri ve ülke kalkınması için yaptığı hizmetler nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı, Fahri Doktora unvanına layık gördü. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Bakan Yıldırım’a Fahri Doktora diplomasını verdi ve cübbesini giydirdi.

“Bu diplomayı, yüz bin kişilik büyük ulaştırma camiası adına alıyorum"
Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında, layık görüldüğü unvandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite senatosuna teşekkür etti. Muallim Naci’nin "Marifet iltifata tabidir" sözünü anımsatan Yıldırım, yetenek ve hünerin takdir edildiği zaman daha da gelişeceğini belirtti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım şöyle konuştu: "Şahsıma verilen fahri doktora unvanını hat boylarında, şantiyelerde, ıssız istasyonlarda gece gündüz demeden bu ülkenin yolunu yapmak için, trafiğini sağlamak, trenlerini yürütmek, uçaklarını uçurmak için çalışan yüz bin kişilik büyük ulaştırma camiası adına alıyorum.”

“Ankara-Konya YHT Hattı’nda Mayıs Ayında yolcu taşınacak”
Ankara-Konya arasında test sürüşleri devam eden yüksek hızlı tren hattına da değinen Bakan Yıldırım, Ankara- Konya arasında inşa edilen hızlı tren hattının test sürüşleri tamamlanarak,  Mayıs Ayı içinde yolcu taşımacılığına başlanacağını bildirdi.

Eskişehir'e yönelik ulaştırma faaliyetlerini sıralayan Yıldırım, denizcilik sektörü dışında ulaştırmanın tüm alanlarında Eskişehir'in özel bir yeri olduğunu söyledi.
Bakan Yıldırım, bilim aynı zamanda siyaset insanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
“Böyle bir bakana doktora unvanı verilmesi çok gurur verici"
YÖK Yürütme Kurulu Başkanı Muhittin Şimşek ise Binali Yıldırım'ın sakin, sessiz, işlerini çok iyi yapan ve ekibiyle çalışan bir isim olduğunu belirterek, verilen fahri doktora unvanının YÖK tarafından da takdire şayan bulunduğunu kaydetti.

Dedesinin 70, babasının 50 yaşında uçağa binebildiğini, kendi çocuğunun ise anne karnında uçağa bindiğini belirten Şimşek,  “Ülkesinin çocuklarını annesinin karnında uçağa bindiren böyle bir bakana doktora unvanı verilmesi çok gurur verici" şeklinde konuştu.
 
Kaynak: TCDD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr