Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / BLMYO BALKANLARDA LOBİ ATAĞINDA

BLMYO BALKANLARDA LOBİ ATAĞINDA

BLMYO BALKANLARDA LOBİ ATAĞINDA16.02.2011

BLMYO, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin elini çok rahatlatacak bir projenin mimarlığını üstlendi.

Türkiye’nin lojistik eğitimi vermek üzere kurulmuş tek ön lisans okulu Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu (BLMYO) önümüzdeki dönemde Türkiye’nin elini çok rahatlatacak bir projenin mimarlığını üstlendi. Okul yönetimi, Balkan ülkelerindeki lojistik eğitiminin akademik planlamasını organize ederek, geleceğin lojistikçilerinin şimdiden birbirini tanıyabileceği bir lobi platformunun temellerini atıyor.

BLMYO, ezber bozan projeler üretiyor. Geçtiğimiz günlerde Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın düzenlediği 11 Balkan ülkesine yönelik ‘lojistik faaliyetleri iyileştirme’ toplantısında eğitim ile ilgili önerileri tam destek bulan okulun projeleri arasında, liselerimizdeki lojistik eğitimi veren eğitmenlerin eğitilmesi ve enerji lojistiği bölümünün açılma çalışmaları gibi farklı çalışmalar yer alıyor.
Kuruluş öyküsü çok yeni olmasına karşın, kısa süreye birçok etkinliği sığdıran BLMYO’nun başarılı müdürü Prof. Dr. Şenay Yalçın, herkese iddialı gibi gelebilecek ama yapılanları duyduktan sonra hak verdiğimiz ‘lojistik eğitimi bizim işimiz’ cümlesiyle başladığı sözlerini şöyle sürdürdü. “İki yılda büyük başarılara imza attık. Okulumuzla başlayan süreçte artık lojistik eğitimi, öğrencilerimizin üst sıralardaki tercihlerinde yer buluyor.  Çünkü biliyorlar ki, BLMYO öğrencisi okurken staj sorunuyla, mezun olduğunda da iş sorunuyla tanışmıyor. Lojistik eğitiminin uzman kişiler tarafından verilmesinden yanayız. Bu nedenle özellikle lise seviyesinde konunun uzmanları tarafından aktarılmadığına inandığımız lojistik eğitiminin ele alınmasını talep ediyoruz. BLMYO, liselerdeki lojistik eğitiminin daha sağlıklı olması için eğitimi veren öğretmenlerimize yol göstermeye hazırdır. “


Özellikle lobi platformu oluşturması açısından Balkan ülkelerine yönelik önemli proje de, tam anlamıyla tesadüfen ortaya çıkmış. Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın lojistiğin iyileştirilmesi üzerine bir toplantı yaptığını haber alan okul yönetimi, Müsteşarlığa başvurarak bu toplantıya kendilerinin de dahil edilmesini istemiş, bundan sonrasını da Şenay Hocam’dan dinliyoruz: “11 Balkan ülkesi yöneticisinin, Türkiye’de lojistik ile ilgili bir toplantı yaptığını duyunca bizim de orada olmamız gerektiğine karar verdik. Müsteşarlık da katılım talebimizi onaylayınca gördük ki, çok doğru bir karar vermişiz. Bilimsel bir süzgeçten geçirerek önerdiğimiz eylem planı içindeki tüm maddeler kabul edildi.  11 Balkan ülkesinin eğitim boyutundaki planlamasını yapmaya talip olduk. İlk etapta bir veri bankası oluşturulması konusunda mutabakata vardık. 11 ülkedeki lojistik eğitiminin durumu, ne tip eğitim verdikleri bir pota altında toplanacak. Lojistiğin spesifik alanlarındaki eğitim hangi ülkede daha iyiyse paylaşım oradan başlayacak. Böylece fazla enerji harcamadan daha yoğun ve etkili sonuçlar almayı planlıyoruz. Bu çalışmanın en önemli yanı da, uzun dönemde bir lobi platformunun kendiliğinden oluşacak olmasıdır. Çünkü, bu çocuklar yarın lojistiğin üst düzey yöneticileri olacak. Sorunları ilk elden çözebilecek samimi ortamın temellerini atmış oluyoruz.  İkinci olarak da, uluslararası düzeyde bir konferansı ülkemizde düzenleme kararı aldık. Bunun duyurusunu da önümüzdeki günlerde yapacağız.”

 
LOJİMEDYA’ya teşekkür plaketi
LOJİMEDYA bünyesinde faaliyet gösteren LOJİPORT internet haber sitesi, lojistik sektörüne katkıları nedeniyle BLMYO yönetimi tarafından bir plaketle ödüllendirildi. 20 Ocak Perşembe günü Fındıklı’daki LOJİMEDYA merkezine gelen okul Müdürü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Dış Ticaret Program Başkanı Yardımcı Doçent Dr. Emine Koban ile Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilek Sevtap Gürbüz’den oluşan heyet, LOJİMEDYA Genel Müdürü Selçuk Onur’a teşekkür plaketi takdim etti. 

Kaynak: Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr