Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / PTT HADIMKÖYDEKİ DEV KARGO MERKEZİNİ AÇIYOR

PTT HADIMKÖYDEKİ DEV KARGO MERKEZİNİ AÇIYOR

PTT HADIMKÖYDEKİ DEV KARGO MERKEZİNİ AÇIYOR07.02.2011

PTT, postaları daha hızlı yapılabilmesi için Akıllı Konveyör Sistemleri (AKS) yerleştirilen, elle yazılmış gönderileri bile otomatik ayrıştırabilen Otomatik Mektup Ayırım Sistemi (OMAS) kargo merkezini bu ay açıyor

 PTT Genel Müdürlüğünün İstanbul Hadımköy'de TOKİ'ye yaptırdığı ''dev kargo üssü'' bu ay hizmete girecek.

Yapımına 2009'da başlanan ve içerisindeki cihazlarla birlikte 65 milyon liraya mal olan Posta İşleme Merkezi (PİM), Hadımköy'de toplam 213 bin 555 metrekare alan üzerine inşa edildi.

Posta sevkiyatının daha hızlı yapılabilmesi için Akıllı Konveyör Sistemleri (AKS) yerleştirilen Merkeze, adresleri elle yazılmış gönderileri bile otomatik olarak ayrıştırabilen Otomatik Mektup Ayırım Sistemi (OMAS) kuruldu.

PTT Genel Müdürlüğü, Japonya'dan 10 milyon liraya ithal ettiği ve bütün adreslerin, cadde, sokak ve kapı numaralarına kadar işlendiği bu sistemle gönderileri hızlı ve hatasız dağıtmayı hedefliyor.

Açılışını birkaç hafta içerisinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yapması beklenen ''kargo üssü''ndeki bu cihazlar, 90 gün boyunca test edilecek. Gerçek olmayan mektup ve kargoların kullanılacağı test aşamasının tamamlanmasıyla, Mayıs ayında merkezde kargo ve posta ayrımına başlanması öngörülüyor.

Kargo ve posta işleme merkezleri ile sosyal tesislerin de yer aldığı ''kargo üssü''nün, PTT Genel Müdürlüğünün kargo konusundaki bütün ihtiyaçlarına cevap vermesi ve kuruluşun kargo sektöründeki pazar payını artırma hedeflerine de zemin hazırlaması bekleniyor.

PTT Genel Müdürlüğü, tesis ile özellikle İstanbul'daki mevcut posta ve kargo işleme sistemindeki tıkanıklıkları sona erdirmeyi ve toplu gönderilerin yüzde 80'lik kısmının yapıldığı İstanbul'da ayrımdan kaynaklanan zaman kaybını ortadan kaldırmayı planlıyor.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr