Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ÇANAKKALE İSKELESİ MODERNİZE EDİLİYOR

ÇANAKKALE İSKELESİ MODERNİZE EDİLİYOR

ÇANAKKALE İSKELESİ MODERNİZE EDİLİYOR31.01.2011

Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan önemli geçiş kapılarından biri olan Çanakkale İskelesi yeniden yapılandırılarak modernize ediliyor.

Çanakkale’nin modern bir iskeleye kavuşturulması yolculara sunulan konforun yanı sıra modern mimarisi ile de kıtalar arası geçiş noktası olan Çanakkale’nin de çehresini değiştireceğine inanılıyor. Çanakkale İskelesi yeni mimarisi ile hizmete başladığında kente giriş ve çıkışlar son derece modern bir şekilde gerçekleşecek. Terminal binası ve Dış saha olarak ikiye ayrılan hizmet sahası, Terminal binası 2 yolcu gişesi, 4 wc, Yolcu bekleme salonu ve büfe ile donatılacak. Dış Saha da 2 adet tanklı Araç Gişesi, 90 adetlik çizgiler ile bölünmüş araç istif sahası, Yolcu Oturma Alanları, 2 adet seperatörler ile ayrılmış yolcu çıkış yolu mevcut olup, 2 adet 18 m lik yüksek aydınlatma ve 60 adet 6 m’lik dekoratif lambalarla aydınlatması sağlanacak. İskele sahası içerisinde Çift taraflı Led Bilgilendirme Panosu ve Yeşil Alan Peyzaj çalışmaları ile birlikte düzenlenecek modern bir görünüme sahip olacak.

Mart ayı içerisinde tamamlanacak olan çalışmalar 18 Mart Çanakkale Zaferi törenlerinde değişimin startını verecek. Değişim kapsamında yeni liman yeni seferlerini yeni gemileri ile yapmaya başlayacak. Yeni düzenlemeyle birlikte yirmi birinci yüzyıla yakışacak olan modern iskelelerle eski usul balıkçı iskeleleri zihniyetinden çıkılacak, yolcu, can ve mal emniyetini hiçe sayan insana dayalı kontrolsüz ve emniyetsiz araç-yolcu operasyonları ortadan kalkacak. Denizcilikte yolcu-araç güvenliğine dayalı taşımacılık anlayışının yerleşmeye başlaması ve emniyetin her şeyin önüne geçmesi yeni yönetmelik doğrultusunda 25 Şubat’tan sonraki uygulamalar ile daha da ileriye ve iyiye taşınacak.

Modern bir şekilde inşa edilecek olan yeni Yolcu salonu ile iskele hizmet sahası çalışan tüm eğitimli personeli ile müşteri memnuniyetini sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam edecek. Deniz Kenti Olan Çanakkale’de deniz sevgisi ve kültürüne katkıda bulunması için Çanakkale İskelesi’nin yeniden yapılandırılması projesi kapsamında “Deniz Kültürü Müzesi” ne çevrilecek bir başka bina daha mevcut. Bina içerisinde gemi Maket Atölyesi, Gemi simülatörleri ve sucul canlılara dokunma tankları ile birlikte farklı deniz canlılarının olacağı akvaryum ile Çanakkalelilere Çanakkale'yi ziyaret edenlere hizmet verecek.

GESTAŞ, Çanakkale halkına ve yöresine hizmet vermenin yanında, boğaz hatları ve adalar hattını kullanan herkes için gerek ulusal gerekse global anlamda üstlendiği rolünün bilincinde. GESTAŞ, kaliteli ve kesintisiz ulaşımı kendine amaç edindi. Kısaca GESTAŞ hem Çanakkale halkına hizmet vermekte hem de Türkiye için çalışıyor. Birliktelik, inanç ve gelişim... 
 
Kaynak: www.UlasimOnline.Com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr