Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UKRAYNA-TÜRKİYE ARASINDA TREN FERY İLE TAŞIMA

UKRAYNA-TÜRKİYE ARASINDA TREN FERY İLE TAŞIMA

UKRAYNA-TÜRKİYE ARASINDA TREN FERY İLE TAŞIMA24.01.2011

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gelecek hafta yapılacak Ukrayna ziyaretinde, Ukrayna ile Türkiye'yi karşılıklı olarak tren feriyle birbirine bağlayacak yeni bir anlaşmanın imzalanacağını belirterek, ''Bu anlaşmayla birlikte Illichivsk Limanı'ndan, Samsun'a veya Illichvsk'den, Derince'ye karşılıklı olarak organize seferler başlatılacak'' dedi.

Ulaştırma Bakanlığının Antalya Kundu'da düzenlediği 2011 Birinci Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Yıldırım, gazetecilerin çeşitli yatırım planları ve projelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte gelecek hafta yapacakları Ukrayna ziyaretinde, Ukrayna-Türkiye arasında tren seferiyle taşımacılık yapılması yönünde yeni bir anlaşma imzalayacaklarını bildiren Yıldırım, ''Sayın Başbakanımızın Ukrayna'ya resmi ziyareti var. Ziyaret esnasında da, Ukrayna-Türkiye arasında tren feriyle taşımacılık yapılması için bir anlaşma imzalanacak. Bu anlaşmayla birlikte Illichivsk Limanı'ndan Samsun'a veya Illichvsk'den, Derince'ye karşılıklı olarak organize seferler başlatılacak'' dedi.

Antalya'ya yönelik hızlı tren projesine yönelik soru üzerine de Bakan Yıldırım, Antalya'ya yönelik tren projesinin iki tane olduğunu söyledi.

Projelerden birinin İstanbul bağlantılı Ankara-İstanbul hattının Eskişehir üzerinden Afyonkarahisar ve Antalya'ya inişiyle ilgili olduğunu, bunun projelerinin hazırlandığını ve ekip çalışmalarının yapıldığını kaydeden Yıldırım, ''Diğer bir çalışmada da, Antalya'dan Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri istikametine güzergah var. Onun da bu sene proje olarak yatırıma koyduk. Bu çerçevede proje yaptırılması için ihale yapılacak'' dedi.

Antalya kamuoyunda hızlı tren projesinin 2016 Expo Fuarı'nda yetiştirilmesi yolundaki beklentilerin de hatırlatılması üzerine Bakan Binalı Yıldırım, hızlı tren hedefiyle ilgili önce projelerin yapılacağını, sonra yapılabilirlik ve fizibilitenin ortaya çıkmasıyla karar verileceğini bildirdi.

Yıldırım, şöyle konuştu:
''Projeniz yoksa elinizde, o zaman hiçbir anlam ifade etmez. Biz karar verme süreçlerine yardımcı olmak için projelerini şimdiden hazırlıyoruz. Ondan sonra bütçe imkanlarımıza, yapılabilirliğine, fizibilitesine bakarak yatırım konusuna karar vereceğiz. Ama 2023 hedeflerimiz içerisinde yer alıyor.

Yıldırım, açıklamasında, Afyonkarahisar-Antalya otoyoluna artı olarak, Antalya'dan da Alanya'ya ayrı bir güzergaha otoyol yapımı için proje ihalesine de çıkılacağını bildirdi.

Kaynak: UBAK

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr