Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TÜRKİYENİN DEPOCUSU 1 MİLYON M2YE KOŞUYOR

TÜRKİYENİN DEPOCUSU 1 MİLYON M2YE KOŞUYOR

TÜRKİYENİN DEPOCUSU 1 MİLYON M2YE KOŞUYOR21.01.2011

64 endüstriyel deposu ile Türkiye'nin en büyük depolama metrekaresine sahip firması olan Reysaş GYO, depolamada 1 milyon metrekare hedefine emin adımlarla ilerliyor. Halka arz gelirini de depo yatırımlarına aktardıklarını söyleyen Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2011'de sektör bağımsız olarak 30 milyon dolarlık yatırımla 12 yeni depoyu daha hizmete sunacaklarını açıklıyor.
 
“Türkiye'nin depocusu” sloganı ile Temmuz 2010'da halka arz olan ve buradan elde edeceği gelirle depolamadaki portföyünü büyütmeyi hedefleyen Reysaş GYO, 2011'de de yeni yatırımları devreye alarak 1 milyon metrekare hedefine bir adım daha yaklaşmayı planlıyor. 2011 yılında sadece depolara 30 milyon dolar daha yatırım yaparak 12 yeni depoyu hizmete açacaklarını söyleyen Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Lokasyon olarak Antalya, Samsun, İzmir, Adana, Ankara ve Kayseri illerinde yeni lojistik depolar açmayı planlıyoruz” diye belirtiyor. Sektör bağımsız olarak depo yatırımları yapacaklarına işaret eden Döven, yeni açılacak ve inşa edilecek depolarının soğuk hava, ihtisas, kimyasal madde, tarım ve genel lojistik depoları olacağının altını çiziyor. Döven, depo metrekaresi ile ilgili hedeflerine önemli ölçüde ulaştıklarını vurgulayarak “İnşaatı halen devam eden depolarımıza önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyeceğiz. Yapacağımız yatırımlar ile beraber 460 bin metrekare kapalı ve 160 bin metrekare açık depolama alanına ulaşmayı kısa vadede hedef olarak belirledik. Orta vadede ise 1milyon metrekareye ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşuyor. Müşterilerinin lojistik ihtiyaçlarının tamamını özmal depoları ve araçları ile karşıladıklarını aktaran Döven, bunun Reysaş Lojistik’e önemli bir rekabet avantajı ve hareket kabiliyeti sağladığını iletiyor.
 
Türkiye'nin depo geliştirmeye odaklanmışilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak 12 Temmuz'da halka açılan Reysaş GYO'nun bu stratejisinden söz ederek, halka arz olan bir şirket olmanın avantajlardan söz eder misiniz?

Bildiğiniz gibi ilk halka arzımızı 2006’da taşımacılık şirketimiz Reysaş Lojistik ile yapmıştık. 2010 Temmuzunda da Reysaş GYO şirketimiz ile Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdik ve sahip olduğumuz depoların halka arzını yaptık. Bu süreçte hem ulusal hem de uluslararası yatırımcılardan çok ciddi bir talep gördük. Türkiye'nin en büyük 500 firmasından biri olan Reysaş Lojistik yaptığı yatırımların yanı sıra hizmet kalitesi ile de talep gören bir konuma geldi. Verdiğimiz anahtar teslimi lojistik hizmetinde kaliteden ödün vermeyen anlayışımız, sürekli büyümeye ve gelişmeye odaklı atak tempomuzla birçok ulusal ve uluslararası firmanın çözüm ortağı haline geldik. Güçlü sermaye yapımız, sıfır hata ile yaptığımız lojistik hizmet, kalite anlayışımız, müşteri odaklı yaklaşımımızla sektöre olan bakışı değiştirdik. Halka açık bir şirket olarak sorumluluğumuz bilincinde olarak gerçekleştirdiğimiz kalite ve müşteri odaklı çalışmalarımız ile güvenin ve sektörde prestijin simgesi global bir marka olma yolunda ilerliyoruz.
 
64 DEPOSUNDAN GLOBAL MARKALARAHİZMET
 
Depolamadaki mevcut portföyünüz hakkında bilgi verir misiniz? Mevcut depolarınıza yönelik yaptığınız yatırımlarınızın boyutu ve kapsamından söz eder misiniz?

Reysaş GYO olarak portföyümüzde şu ana kadar tamamlamış olduğumuz 64 adet endüstriyel ve yüksek teknoloji ile donatılmış depomuz bulunmaktadır. Fındık depolarımızın dışındaki diğer tüm depolarımızda da standart olarak kullandığımız yükleme, boşaltma ve barcod sistemi sayesinde sıfır hata ile depolama ve sevkıyat faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Pek çok farklı sektöre anahtar teslimi hizmet veren şirketimiz gelen taleplere göre müşterilerine çok çeşitli çözümler sunmaktadır. Lokasyon olarak, Türkiye genelinde başta Adapazarı, Sakarya, Düzce, Kocaeli/ Gebze bölgesi olmak üzere, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, İstanbul, Bursa, Ankara, Adana ve İzmir'de depolarımız bulunmaktadır. Depolarımızın büyüklükleri ise 10 bin metrekareden 45 bin metrekareye kadar değişmektedir. 330 bin metre-kareye ulaşan bu depolarımızın dışında 2011 yılının ilk çeyreğinde tamamlayarak hizmete sunacağımız 5 depomuzun inşaatı da hızla devam ediyor. 2011 yılsonuna kadar sadece depolama alanına 30 milyon dolar yatırım yaparak depolama alanımızı 550 bin metrekareye çıkaracağız.
 
Reysaş'ın depolarında hizmet verdiği sektörler ve müşteri portföyü hakkında bilgi vererek, geliştirdiğiniz özel çözümleri belirtir misiniz?
 
Ulusal ve uluslararası birçok markaya, sektörlerine göre farklılaştırılmış 3 tür depo ile hizmet vermekteyiz. Genel olarak; lojistik, tarım ve gıda depolama amaçlı ve soğuk hava bölmeleri içeren depolarımız bulunmaktadır. Yine müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre çeşitli depolama, sevkıyat yazılımları, barkodlama sistemleri üretmekte müşterilerimizin kullanımına sunmaktayız. Otomotiv, perakende, tekstil, elektronik, GSM ve gıda başta olmak üzere pek çok farklı sektöre farklı büyüklükteki ve kapasitedeki yüksek teknolojiye sahip depolarımız ile dünya standartlarında hizmet veriyoruz. Reysaş GYO' nun depolarında hizmet alan pek çok global marka yer almaktadır.
 
ReySTORE İLE TÜM DEPOLAR 7/24 KONTROLALTINDA
 
Depolama çözümlerinde IT altyapısı ve güvenlik kriterleri de büyük önem taşıyor. Reysaş bu alanlarda nasıl bir altyapıya sahip?
 
Reysaş Bilgi Sistemleri Departmanı bünyesinde çalışan kalabalık bir ekip ile tüm depolara 7/24 donanım ve yazılım hizmet desteği verilmektedir. Reysaş, tüm lojistik faaliyetlerinde kendi geliştirdiği inhouse yazılımlar ile çözüm üretmekte ve bu kapsamda müşterilerinin taleplerini en hızlı ve en verimli şekilde karşılayabilmektedir. Bünyesinde sektörün önce gelen lojistik ve özellikle depoculuk yazılım ekibini barındıran Reysaş, ayrıca Reysaş Bilişim Teknolojileri ve Danışmanlık Ltd. Şti şirketi üzerinden farklı outsource hizmetler de sunabilme kabiliyetine sahiptir. Reysaş'ın tüm depoları, bir ucu kendi ERP yapısına entegre diğer ucu Müşterinin Sipariş Yönetim Sistemi'ne entegre olan “ReyStore” adında WMS (Depo Yönetim Sistemi) sistemi ile yönetilmektedir. Reysaş'ın WMS sistemi; Barkod Okutma, Rfid ve Voice Picking gibi tüm ürün takip yöntemlerini destekleyen en son teknolojiye sahiptir. ReyStore, müşterinin talep edebileceği tüm “KPI” performans değerlerini tek tuşla oluşturabilmektedir. Ayrıca Reysaş depoları yetki dahilinde ReyStore ile internet ortamında her yerden web üzerinden izlenebilmekte ve raporlanabilmekte. Güvenlik kriteri olarak da depolarımız sürekli olarak kameralarla izlenmekte, 7/24 güvenlik personeli bulunmakta ve kesintisiz olarak internet ortamında veri aktarımı yapılarak stoklar, sevkıyatlar kontrol edilmekte ve raporlanmaktadır.
Kaynak: Uta
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr