Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / İŞADAMLARI VE THY KIBRISI UÇURACAK

İŞADAMLARI VE THY KIBRISI UÇURACAK

İŞADAMLARI VE THY KIBRISI UÇURACAK19.01.2011

KKTC'de, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) 21 Haziran 2010'da uçuşlarını durdurmasının ardından 'Kuzey Kıbrıs Hava Yolları' adıyla kurulan yeni hava yolu şirketinin ortaklık sözleşmesi dün imzalandı.
 

Yüzde 60’ı KKTC’li işadamları, yüzde 30’u KKTC devleti ve yüzde 10’u da THY hisselerinden oluşturulan 20 milyon TL sermayeli yeni anonim şirket, KKTC’de devlet-özel sektör ortaklığıyla kurulan ilk şirket oldu.
Yolcu ve kargo taşımacılığı yapacak ve merkezi İstanbul’da olacak şirketin mart ayı sonlarında uçuşlarına başlaması hedefleniyor.

Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın ortaklık sözleşmesi, Lefkoşa’da Sayıştay Konferans Salonu’nda KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün de katıldığı törenle imzalandı. Sözleşmeye, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve hissedar 26 işadamı imza koydu. Şirket 8 yönetim kurulu üyesinden oluşacak. Genel müdür yönetim kurulu üyesi olacak ve ayrıca, genel kurul kararı ile 2 denetim kurulu üyesi tayin edilecek.

Amacımız kâr etmek
Şirketin tescil tarihini izleyen ilk 5 yıl için 8 üyeden oluşan yönetim kurulunun 5 üyesi THY tarafından gösterilen adaylar arasından seçilecek. Yönetim kurulu başkanı ve genel müdür THY’nin göstereceği adaylar arasından yönetim kurulu tarafından belirlenecek. Kalan 3 üye ise, 1’i KKTC devleti ve 2’si de özel sektör hissedarları tarafından belirlenecek.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu kurulan şirketin amacının kâr etmek olduğunu belirterek, “işimizi çok sıkı tutacağız” dedi.
Şirketin özel sektör ortakları adına konuşan işadamı Ünal Çağıner de bir ada ülkesi olan KKTC’de ulaşımın önem taşıdığını vurgulayarak, KTHY’nin kapanmasının ardından, geçen haziran ayından bu yana KKTC’ye ulaşımda aksamalar yaşandığını anlattı. Ekonomi Servisi

Kaynak: Radikal
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr