Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / CEVADAN FARKLI BİR YAKLAŞIM

CEVADAN FARKLI BİR YAKLAŞIM

CEVADAN FARKLI BİR YAKLAŞIM18.01.2011

CEVA, yeni uygulamasındada ekibe katılan çalışanlara, ilk iş gününden itibaren eşlik edecek ve şirketi tanıtacak bir ‘Buddy’ atıyor.
 
İlk iş günü sendromu özel ‘Buddy’ ile son buldu. 5 bin kişilik bir aileye ulaşan ve yarattığı sinerji sayesinde başarı çıtasını her geçen gün yükselten CEVA, çalışanlarına verdiği değeri gösteren bir uygulama daha başlatıyor. Yeni uygulamada ekibe katılan çalışanlara, ilk iş gününden itibaren eşlik edecek ve şirketi tanıtacak bir ‘Buddy’ atanıyor.

2000 yılından bu yana Türkiye’de uluslararası nakliyeden antrepoya, çok kullanıcılı depolamadan hafif üretime kadar birçok alanda faaliyet gösteren CEVA, sürdürülebilir ‘İnsan Kaynakları’ uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. CEVA ‘Buddy’ uygulamasıyla yeni işe başlayanlara eşlik edecek ‘özel biri’ yani ‘Buddy’ atanıyor. ‘Buddy’ oryantasyon sürecinde yeni personele bilgi kaynaklarını göstermek, CEVA kültürünü tanıtmak için danışmanlık yapıyor.

CEVA Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya / Kuzey Afrika ve Balkanlar İnsan Kaynakları ve İletişim Direktörü Nihat Çukurkaya, yeni uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

‘2007 yılından beri şirketimize nitelikli insan gücünü kazandırarak, iş memnuniyeti ve yüksek motivasyonla çalışmalarını sağlamak için sürekli yenilenen bir politikayla çalışıyoruz. Yeni işe başlayan biri üzerinde; sürekli yeni bilgiler öğrenmek, ortama adapte olmak, arkadaşlar edinmek ve prosedürleri öğrenmek psikolojik bir baskı oluşturuyor. Buddy’ uygulamasıyla, yeni işe başlayan personelimize ‘aynı görev ve unvan seviyesinde bir personel atanıyor, ilk iş gününde buddy’si onunla iletişime geçiyor, CEVA’nın gündemi, şirket tarihçesi, uygulamaları, ürünleri, pazardaki durumu gibi temel bilgilerin yanında onunla öğle yemeğine çıkıyor, genel ve rutin sorularını yanıtlıyor. Yaklaşık 2 ay süren bu çalışmayla CEVA’nın kuralları, kültür ve normları hakkında birçok bilgiyi tek elden alırken, bir yandan da yeni işe giren kişinin sosyalleşmesine yardımcı olunuyor.”

2010 yılında başarılı uygulamalar ile hayata geçen proje, 2011'de yeni buddy adayları ile şirket içerisinde etkisini arttırmaya başlamıştır.

Kaynak: Ambar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr