Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİREL, YİNE DEMİRYOLU İSTEDİ

DEMİREL, YİNE DEMİRYOLU İSTEDİ

DEMİREL, YİNE DEMİRYOLU İSTEDİ14.01.2011

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa'ya demir yolu yapılması için başlattığı kampanya için destek turlarını sürdürüyor.

'Bursa'ya demir yolu istiyoruz' kampanyası çerçevesinde Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa şubesini ziyaret eden Kemal Demirel, işadamlarından kampanyaya destek olmalarını istedi. Bursa'nın Türkiye'nin en önemli şehri olduğunu belirten Demirel, Bursa'nın sadece yolcu treni değil, asıl ihtiyacının yük treni olduğunu söyledi.
 
Gelişmiş ülkelerin 1973 yılındaki petrol krizinden sonra özellikle ulaşım politikalarında demir yolunu ön plana çıkarttıklarını vurgulayan Demirel, Bursa'ya demir yolu gelmesiyle birlikte devletin 36 milyar kara geçeceğini savundu. Bursa'nın sadece futbolda değil her konuda şampiyon olacak potansiyeli olduğunu kaydeden Kemal Demirel, "Yıllardır demiryolu gelmesi için eylemler yapıyoruz, bas bas bağırıyoruz. Büyük potansiyele sahip Bursa, geçen sezon futbol takımının şampiyon olmasıyla büyük bir atak yaptı. Bursa ulaşımda da şampiyon olmalıdır, ancak bunun için demir yolu şart. Demir yolu sadece Yenişehir'e bağlanmamalıdır, Bandırma ve Bilecik'i kapsayacak şekilde olmalıdır ki sanayi gücüne güç katabilsin." dedi.
 
TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ali Şakir Tatveren ise projeye destek olduklarını kaydetti.
 
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr