Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ATATÜRK HAVALİMANINA ÖVGÜ

ATATÜRK HAVALİMANINA ÖVGÜ

ATATÜRK HAVALİMANINA ÖVGÜ13.01.2011

BBC Dünya Haberleri Masası Editörü John Simpson, İstanbul ve Atatürk Havalimanı'na övgüler yağdırdı.

BBC editörü John Simpson, High Life dergisi için yazdığı makalede, İstanbul'a kısa sürecek bir ziyaret için geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
''Dünyanın herhangi bir yerinde daha büyüleyici ve güzel bir kent varsa, henüz ben bulamadım. İstanbul Havalimanı'nı, Avrupa ya da ABD'de bildiğim herhangi başka bir limana tercih ederim. Pasaport yetkilileri dikkat çekecek ölçüde verimli ve kibar. Ayrıca bir AB vatandaşı olarak makul bir ücret karşılığında giriş yaptığınız noktadan vize alabiliyorsunuz.''
 
Simpson, makalesini eşsiz güzelliğinden etkilendiğini vurguladığı İstanbul'da, ''Tarihi Haliç gezisi zamanı geldi'' diyerek sonlandırıyor.
 
-FINANCIAL TIMES YAZARI DA ÖVMÜŞTÜ-
 
İngiliz Financial Times gazetesi yazarı Philip Stephens de geçen ay Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olan Londra'daki Heathrow Havalimanı'na ilişkin ''Heathrow'nun Terminal Sefaleti, Britanya için Utanç'' başlıklı haberinde, Heathrow'u İstanbul Atatürk Havalimanı ile karşılaştırmıştı.
 
Stephens yazısında, ''İstanbul'dan Londra'ya uçmak, birinci dünyadan üçüncü dünyaya seyahat etmek gibi. Türkiye'nin yükselen güç statüsü abidesi olan Atatürk Havalimanı, çelik ve cam modernitesi ile parlıyor. Halbuki kırık yürüyen bantları, gözlerin önüne serilen tavan boşlukları ve kirli yer halıları ile Heathrow'un 3. terminali ise ulusal gerilemenin simgesi haline geldi'' yorumunda bulunmuştu.
 
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr