Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KARSA LOJİSTİK DESTEK

KARSA LOJİSTİK DESTEK

KARSA LOJİSTİK DESTEK13.01.2011

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 300 dönümlük bir yerin kamulaştırılarak, orada lojistik destek binalarının yapılması için talimat verdi” dedi.
 
Bozkuş, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın Kars'a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi.

Erdoğan'ın, Kars'a çalışmaları tamamlanan tesislerin açılışı için geldiğini belirten Bozkuş, “Gerek özel sektörün gerek kamunun burada yapmış olduğu 55 tane tesis vardı. Yerel seçimde ve referandumda Sayın Başbakan ilimize gelmemişti. Bu gelişiyle bu tesislerin açılmasının ötesinde kendisinin görmüş olduğu ciddi kalabalıktan çok mutlu olduğunu bize ifade etti” dedi.

Lojistik merkez meselesinin herkesin kafasında soru işareti olduğunu anlatan Bozkuş, şunları kaydetti:
“Başbakan Erdoğan, 300 dönümlük bir yerin kamulaştırılarak, orada lojistik destek binalarının yapılması için talimat verdi. Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu projesi için çok ciddi bir adım sayılır. 'Erzurum'da lojistik destek binalarının ihalesi yapılmış, acaba bu proje kapsamında vardı da oraya mı aktardılar' şeklinde herkesin kafasında bir soru işareti vardı. Ama gördüğünüz gibi böyle bir şey yok. 12 ilde lojistik destek binaları var. Erzurum'da yapılan yer genişletiliyor biraz daha büyütülüyor ve şehrin dışında olması lazım.”

Kars-Iğdır-Nahçıvan hattı ve Kars-Iğdır-İran demiryolu hattı ile Trabzon hattının hayata geçirileceğini ifade eden Bozkuş, bunlar dikkate alındığı zaman lojistik destek binasının bölge olarak yapılmasının daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.
 
Kaynak: Ambar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr