Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL EXPRESS, SABİHA GÖKÇENDEN DE UÇACAK

DHL EXPRESS, SABİHA GÖKÇENDEN DE UÇACAK

DHL EXPRESS, SABİHA GÖKÇENDEN DE UÇACAK10.01.2011

DHL Express, Sabiha Gökçen'den de uçacak  DHL Express Türkiye Direktörü Michel Akavi, DHL Express'in ihracat gönderilerinde yüzde 12, ithalat gönderilerinde ise yüzde 35'lik bir artış gerçekleştirdiğini söyledi.  Uluslararası hızlı hava taşımacılığındaki pazar paylarının yüzde 50'nin üstünde olduğunu söyleyen DHL Express Türkiye Direktörü Michel Akavi, düzenlediği bir basın toplantısı ile DHL Express ve Türkiye için 2010 yılının nasıl geçtiğini ve 2011 yılı ile ilgili beklentilerini açıkladı. DHL Express'in ihracat gönderilerinde yüzde 12, ithalat gönderilerinde ise yüzde 35'lik bir artış gerçekleştirdiğini söyleyen Michel Akavi, lojistik ve taşımacılık şirketi olarak reel sektörün nabzını sürekli olarak tuttuklarını belirtti.

DHL Express'in verilerine göre ABD'nin gönderilerinde geçen yıla oranla yüzde 26'lık bir artış olduğunu ve ihracat artışında ilk sırada yer aldığını belirten Akavi, adet artışı olarak ise Almanya'nın ilk sırada yer aldığını söyledi. Çin'e yönelik gönderilerde yüzde 18, Kuzey Afrika'ya yönelik gönderilerde ise belirgin bir artışın olduğunun altını çizen Akavi, "Yeni pazarlar dediğimiz Afrika, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'ya yönelik belirgin bir artış var. Bu durum Türkiye'nin pazar çeşitliliğinin arttığını gösteriyor" dedi.

220 ÜLKEDE VAR TÜRKMENİSTAN'DA YOK

Dış ticarette tekstil, inşaat, ileri teknoloji ürünleri ve kimyasal maddelerin oranının büyüdüğünü kaydeden Akavi, gönderilerdeki bu artışın 2011 yılının ilk çeyreğinin iyi geçeceğini gösterdiğini belirtti. Geçen yıla göre gelirlerinde yüzde 18'lik bir artışın olduğunu vurgulayan Akavi, DHL Türkiye olarak herhangi bir gönderiyi Avrupa'nın her yerine ertesi gün dağıtımını sağladıklarını belirtti.

Dünyanın 220 ülkesinde DHL'nin şubesinin olduğunu söyleyen Akavi, sadece özel kargonun yasak olduğu Türkmenistan'da faaliyet göstermediklerini kaydetti. Konuşmasında internet aracılığı ile yapılan alışverişlerin artışına da dikkat çeken Akavi, 150 avroya kadar express firmalarına tanınan gümrük muafiyeti ücretinin daha yukarıya çıkartılmasının gündemde olduğunu söyledi.

DHL SABİHA GÖKÇEN'E 1 UÇAK KOYACAK

Türkiye'deki gönderilerinin Atatürk Havaalanı'ndan yapıldığını hatırlatan Akavi, gelecek yıl ya da bir sonraki yıl içinde Sabiha Gökçen'e de bir uçak koymayı düşündüklerini ifade etti. Akavi şunları söyledi: "Şu anda ihracatta en önemli destinasyonlar Avrupa'dan birçok ülkenin yanı sıra Amerika, Çin, Rusya, Hindistan ve Afganistan. Bu yıl genel pazarlar biraz toparlanıyor. Özellikle bizim çok önemli bir pazar olan Almanya. 2009'da stoklar azalmış, herkes talebini ertelemişti. Kimse televizyon, otomobil almamıştı. Ama bu yıl canlanan ekonomiye paralel olarak yeniden büyük bir hareket başladı. Son 15 aydır yukarı doğru bir trend var ve biz bunu çok iyi bir gelişme olduğunu düşünüyoruz."

Kaynak: Transport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr