Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / İHRACATÇININ GOOGLEI YAYINDA

İHRACATÇININ GOOGLEI YAYINDA

İHRACATÇININ GOOGLEI YAYINDA06.01.2011

İGEME bünyesinde kurulan 'İhracat Bilgi Platformu, devreye girdi. Çağlayan, "İBP, ihracatçıların Google'ı olacak" dedi. 
         
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan 2011 yılı için belirlenen 127 milyar dolarlık ihracat hedefinin aşılarak 132 milyar dolara yükselebileceğini söyledi.

İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) bünyesinde kurulan 'İhracat Bilgi Platformu'nu (İBP) tanıtan Çağlayan, alınan önlemlerle 2010 ihracat hedefinin aşıldığını vurguladı. Programda 2011 hedefinin 127 milyar dolar olduğunu hatırlatan Çağlayan, bu hedefin aşılarak ihracatın 132 milyar dolarla kriz öncesi seviyelerine geleceğini söyledi. Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payı 2 kat artırarak yüzde 1.5'e çıkarmak gerektiğini vurgulayan Çağlayan, bu konuda hiçbir endişesi olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin lokomotifinin ihracat olduğunu söyleyen Çağlayan, İGEME bünyesinde oluşturdukları 34 ülke masasında 73 ülkeyi analiz etmeye başladıklarını dile getirerek "Röntgeni bıraktık, MR çekiyoruz" dedi. Ülke masalarıyla ülkelerin ihracat ve ithalat profillerinin gözüktüğünü belirten Çağlayan, herkesi ülke masalarının kullanıcısı olmaya davet etti.
İBP'nin ticari bilginin kullanımı ve erişimi anlamında dünyayla buluşma noktasında hizmet vereceğini vurgulayan Çağlayan, bu platformun 7/24 çalışacak bir bilgi ağı sunduğunu kaydetti. "İBP hepimizin dünyaya açılan kapısı olacak ve sloganımız 'dünyayla buluşuyoruz' olacak" diyen Çağlayan İBP'nin ihracatçıların Google'ı olacağının altını çizdi. Buradan ihracatla, ihracat yaptığı ülke ve ihracat desteklerine ilişkin her türlü bilgiye ulaşılabildiğini kaydeden Çağlayan, firmaların bu sistem ile her türlü güncel ticari bilgi ve ticari fırsatlardan haberdar edileceğini belirtti.
 
"Arandığınızda şaşırmayın!"
İBP'nin ihracatçılara ihracat iletişim noktası, İGEME Web sitesi, ihracat günlüğü, İGEME ihracatçı bülteni ve Twitter hizmetiyle ulaşacağını dile getiren Bakan Çağlayan, İhracat iletişim noktasına '444 43 63' (44İGEME) numaralı telefondan ulaşılabileceğini söyledi. Bu sistemin 7/24 hizmet vereceğini kaydeden Çağlayan, burada bir çağrı merkezinin hizmet vereceğini dile getirdi.

"İhracatçı iletişim noktası sadece sizin sorularınızı cevaplamanız için kurgulanmadı. Bir diğer özelliği de biz size, ihracatçılarımıza, KOBİ'lerimize ulaşacağız. Arandığınızda şaşırmayın. Mutlaka siz de aranacaksınız. Bu çerçevede ihracat için ne tür bilgiye ihtiyacınız varsa 444 43 63 hizmetinizde olacaktır.

İBP, ülke çalışmaları, sektörel bilgileri ve devlet yardımları başta olmak üzere ihtiyaç duyduğunuz ticari bilgilere ulaşmak için hepinize yeni araçlar sunacaktır" diyen Çağlayan, ihracatçı bülteninin de bunlardan bir tanesi olduğunu belirtti. Twitter hesabı üzerinden anında güncel bilgiye ulaşılabildiğini dile getiren Çağlayan, ihracatçı günlüğü ile hiçbir güncellemenin kaçırılmayacağını ifade etti. İhracatçı günlüğü ile ticari fırsatlardan, e- ticarete kadar, 17 farklı kategoride ticari bilginin yayınlandığını belirten Çağlayan, "İçeriği sizlerin talepleri doğrultusunda sürekli değiştiriliyor" dedi.

Konuşmasının ardından önce '44 İGEME'yi arayan ve Ankara Sanayi Odası'na üye bir KOBİ olarak bilgi alan Çağlayan, arkasından Twitter uygulamasının kullanımıyla ilgili bilgilendirildi.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr