Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / İŞTE MARMARAYIN ARAÇLARI

İŞTE MARMARAYIN ARAÇLARI

İŞTE MARMARAYIN ARAÇLARI05.01.2011

Marmaray Projesi’nde kullanılacak araçların büyük bölümü Türkiye Vagon Sanayi Adapazarı Fabrikası’nda Eurotem işbirliği ile üretiliyor.

Dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden birisi olan Marmaray Projesi araçlarının imalatı, 2010 yılı Eylül ayında imzalanan sözleşme ile TÜVASAŞ ve Eurotem tarafından ortak üretim çerçevesinde yapılacak ve sözleşme gereği de 275 araç yapılacak.
 
Türkiye Vagon Sanayi A.Ş Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki 275 aracın sözleşme gereğince belirlenen teknik çalışmaları TÜVASAŞ tarafından yapıldığını belirterek, "Yapılan anlaşmanın ardından başlatılan çalışmalar neticesinde Marmararay projesiyle kullanılacak olan 17 adet araç çalışmaları tamamlanarak Eurotem’e teslim edilmiştir. 12 adet araç ise üretim hatlarında işlem görmekte olup tamamlanma aşamasına gelmiştir. Geri kalan araçlar da tamamlanarak anlaşma takvimine uygun olarak teslim edilecektir" dedi.
 
Adapazarı’nda bulunan TÜVASAŞ tesislerinde Güney Koreli Eurotem firması ile ortak olarak üretilen tren seti 3 araçtan oluşuyor. 3 araçlı bir tren setine M vagonu ilave edildiğinde, 4 araçlı, 5 araçlı veya 6 araçlı tren seti oluşturmak mümkün. Her bir araç birbirine benzer şekilde dizel motor, hidrodinamik şanzıman ve yardımcı devrelerin beslenmesi için jeneratör grubuna sahip
 
DM araçları kumanda kabini, yolcu bölmesi, dört giriş kapısı ve bir adet tuvalet sisteminden oluşmaktadır. M aracında yolcu bölmesi, dört giriş kapısı ve bir adet engelli yolcular için tuvalet sistemi bulunuyor. Her vagonda 200 yolcu kapasiteli olduğu belirtildi.

Kaynak: Lojiport 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr