Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYE, BÖLGESİNDE SİVİL HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ OLMA HEDEFİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATTI

TÜRKİYE, BÖLGESİNDE SİVİL HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ OLMA HEDEFİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATTI

TÜRKİYE, BÖLGESİNDE SİVİL HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ OLMA HEDEFİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATTI30.12.2010

Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmelere paralel olarak Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından Eğitimden Sorumlu Başkanlığa seçilen Türkiye, ilk Eğitim Anlaşması'nı Azerbaycan ile imzaladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU'nun 2010 yılında seçildiği ECAC Eğitim Başkanlığı çerçevesinde ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Azerbaycan ile "Havacılık Sistemleri Eğitimi Anlaşması" imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü ve ECAC Eğitim Başkanı Dr. Ali ARIDURU ile Azerbaycan Sivil Havacılık Genel Müdürü Arif Mamadov tarafından 22 Aralık 2010 tarihinde imzalanan anlaşmaya göre; Azerbaycanlı sivil havacılık uzmanlarına Türkiye'de eğitim verilecek.

Başta THY olmak üzere, Freebird'ün simülasyon merkezi (IFTC), Eskişehir Sivil Havacılık Yüksekokulu, ve Türkiye genelindeki diğer eğitim merkezlerinde Altyapı ve Hava Trafik Yönetimi (ATM) konularında verilecek eğitimin ardından Azerbaycan'a eğitimciler gönderilerek, eğitimlere devam edilecek.

ECAC Eğitim Başkanlığı görevi ve bu çerçevede Azerbaycan ile imzalanan ilk anlaşma hakkında bilgi veren Genel Müdür Ali ARIDURU, "Sivil havacılığımızdaki gelişmelere paralel olarak Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi konusunda Türkiye'nin lider ülke olmasına karar verildi.  2010 yılı ortalarında ECAC Koordinasyon Kurulu'nda Eğitimden Sorumlu Başkanlığa getirildik. Bu çerçevede eğitim konusundaki ilk anlaşmamızı kardeş ülkemiz Azerbaycan ile yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

ECAC'ın daha önce eğitim konusunda oluşturulmuş herhangi bir çalışma grubu ve politikası olmadığını vurgulayan Genel Müdür Arıduru, "Bölgesel İşbirliği toplantıları ile temelini attığımız Türkiye'nin Bakım ve Eğitim Merkezi Olması Projesi ile ilgili çalışmalarımızı eş zamanlı olarak üyesi olduğumuz uluslararası örgütlerlere ve ECAC'a da yansıttık. Eğitim konusunu ön plana çıkararak ECAC'ta bir çalışma grubu oluşturulmasını sağladık. ECAC bünyesinde 44 ülke adına eğitim konusunda inceleme, araştırma, değerlendirme, politika üretme faaliyetlerinin yürütülmesi gibi çok önemli bir misyonun ülkemize verilmiş olması son derece önemlidir." şeklinde konuştu.

Genel Müdür Arıduru, ECAC Eğitim Başkanlığı'na seçildikten sonra ilk olarak Eylül ayında İstanbul'da üye ülkelerin katılımı ile ECAC Havacılık Eğitimi Konferansı düzenlediklerini ve Eğitim Organizasyonları Ağı oluşturmaya yönelik İstanbul Deklarasyonunu imzaladıklarını hatırlatarak, "Bize verilmiş yeni bir görev olmasına rağmen bu konuda hemen çalışmalara başladık. Azerbaycan ile ilk anlaşmamızı imzaladık ve daha pek çok ülke ile anlaşma yapacağız.  Bölgesel işbirliği toplantıları çerçevesinde bakım ve eğitim konuları başta olmak üzere Karadeniz, Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz, Afrika ve Asya coğrafyasında 87 ülke ile çoklu işbirliği anlaşmamız var. Harcı çoktan karmıştık. Şimdi çoklu işbirliği anlaşmamız olan bu ülkelerle birebir anlaşma imzalayarak temeli atmaya sıra geldi." diye konuştu.

Kaynak: SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr