Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / 6. LOJİSTİK EĞİTİM KAMPI GERÇEKLEŞTİ

6. LOJİSTİK EĞİTİM KAMPI GERÇEKLEŞTİ

6. LOJİSTİK EĞİTİM KAMPI GERÇEKLEŞTİ29.12.2010

Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü tarafından bu yıl 9-12 Aralık tarihleri arasında 6.sı düzenlenen Lojistik Eğitim Kampı etkinliğine bu yıl yine yüzlerce başvuru alındı. Toplamda 100 katılımcı ile gerçekleştirilen kampımız eğitici ve eğlendirici özelliğini yine kaybetmedi.

9 Aralık akşamı Yıldız Hisar Tesisleri’nde açılış kokteyli ile organizasyon başladı. Boğaz manzarası eşliğinde 2,5 saat süren kokteyl sonrası ilk gece son buldu.

10-11-12 Aralık tarihlerinde alanında uzman kişilerin verdiği eğitimlerle devam eden kamp programında açılış konuşmasını Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü Sayın İsmail Yüksek, Omsan Lojistik’ten Sayın Burak Alat ve Sayın Ufuk Keçecioğlu ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gülsen Yalçınkaya yaptı.
İlk oturum Rüçhan Derici ile başladı ve Sayın Derici “Tehlikeli Madde Lojistiği” ile ilgili bir sunum yaparak lojistik sektöründe tehlikeli madde taşımacılığında bilinmeyenleri ve Türkiye’deki eksiklikleri anlattı.
Ardından Rıfat Çiçek “Uluslar arası Grupaj Ağı” adlı sunumunda parsiyel yük taşımacılığının uluslar arası kara sınırlarında gerçekleştirilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğine ve bunun çok da kolay bir iş olmadığına değindi.
Ahmet Viçin ise “Tedarik Zincirinde Stratejik Yönetim ve İnovasyon, FMCG Sektöründe Farklılaşma Kriterleri” adlı sunumunda rakiplerden farklı olmanın, fark yaratmanın süreklilik açısından hayati önem taşıdığından bahsetti.
Soru-cevap şeklinde bir oturum gerçekleştiren Kaan Gürgenç ise gençlerin sorularını yanıtlayarak “Lojistik Sektöründe Kalite Yönetimi”nin önemini vurguladı.
“Lojistikte Bilişimin Önemi” başlıklı sunumda DHL ‘den Hakan Uçar, Sedef Arpacıoğlu ve Serdar Dilmen günümüz dünyasında teknolojinin olmazsa olmaz lar arasına girmeyi başarmış bir öge olduğunun üzerinde durdular.
İlk günün son oturumunda ise Fulvio Villa “Lojistikte İnovasyon Örnekleri” üzerine bir sunum yaptı ve dinleyicilere inovatif yaklaşımın her sektörde olduğu gibi lojistikte de vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

11 Aralık günü Zorlu Grup’tan Pınar Olcay “Lojistikte Proje Taşımacılığı, Rüzgar Tribünlerinin Taşınması” adlı sunumunda taşımacılığın zannedildiği kadar kolay bir iş olmadığını, özellikle projelerde, bu işin çok daha zor olduğunu firma olarak gerçekleştirdikleri bir proje üzerinde uygulamalı olarak anlattı.
2.gün 2.oturumda Aydemir Özbek ise “Talep Yönetimi ve Satış Operasyon Planlama” konulu sunumunda talebi karşılamanın ve üretim planlamanın birbiri ile ilişkisinden ve sıfır stok kavramına yaklaşmanın firma açısından önemine değindi.
Fuat Pamukçu ise günümüz dünyasında henüz çok fazla yaygınlaşmamış olan Ro-Ro taşımacılığından, taşıma modlarında ro-ro nun yerinden ve henüz yeteri kadar ro-ro gemisi olmayışının nedenlerinden, geliştirmek için yapılan çalışmalardan ve çalışmaların olası sonuçlarından bahsetti.
Ali Tulgar ise “Lojistikte Değişim Yönetimi” adlı sunumunda değişimi yönetmenin değişim yapmak kadar önemli olduğunu vurguladı.

Serkan Akbudak ise “Dağıtım Lojistiği” konulu sunumunda kargo dağıtımı yapan firmaların çalışmalarında nelere dikkat ettiklerinden, bu olayın yönetiminin oldukça zor bir iş olduğundan ve bunun maliyetlerinden bahsetti.
2.gün son oturumda ise Sayın Taner Atlatırlar “Soğuk Zincir Lojistiği” adlı sunumunda lojistik sektöründe soğuk zincir yönetiminin öneminden, hayatımızdaki yerinden ve soğuk hava depolarının standartlarla karşılaştırıldığında bir elin parmakları kadar olduğundan bahsetti ve gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğin önemini vurguladı.

12 Aralık Pazar günü ise Sayın Atilla Yıldıztekin gençlerle beraberdi ve “Lojistik Köy”lerin sektördeki öneminden ve var olmaları gerektiğinden bahsetti, şu sıralar Mersin’de bir lojistik köy kurulması için çalışmalara başlandığını söyledi.
12 Aralık günü Atilla Bey’in tek oturumunun ardından katılımcılarla beraber bir vaka analizi yarışması gerçekleştirildi; 1. Olan grupta Sercan Samsa, Ergin Tokdemir, Merve Akın ve Sema Koçan yer aldı. 2. olan grup ise Murat Topçu, Bahar Mutlu, Selim Doğan ve Mehmet Hakan’dan oluşmaktaydı. 3. Olan grup üyeleri ise Abdürrahim Berçin, Demet Soydan, Dilşen Soydan ve Nevzat Büyüksırıtoğlu idi.

Organizasyonumuzu maddi olarak destekleyen Omsan Lojistik, Mars Lojistik ve Çoban Tur|Boltaş’a; hizmet desteği veren Fillo Lojistik’e, ulaşım&akşam yemeğimizi sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan İstanbul Öğrenci Kulüpleri Platformu’na, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı’na, Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne, Laleli Prestige Hotel’e, vaka analizi yarışmasında yarışmacıların hediyelerini sağlayan İntel İletişim’e ve ürün desteği sağlayarak fuaye alanımızı zenginleştiren Simit Sarayı’na, Kuru Kahveci Mehmet Efendi’ye, Mado’ya, Starbucks’a, Esra Lokum’a, Balaban Bozacısı’na, Karaköy Güllüoğlu’na, Sinangil’e, Tamek’e, Freşa  ve Çaykur’a  Lojistik Eğitim Kampı’10 Organizasyon Takımı olarak teşekkür ederiz.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr