Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda yapımına başlanan uçak bakım hangarının yılbaşında faaliyete geçeceği belirtildi.
İstihdama önemli bir katkı sağlaması beklenen merkezin, Isparta'yı uçak sanayinin cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor. DT Havacılık ve Teknoloji Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Zafer Dağtekin, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'ndan Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Orta Asya'nın pek çok noktasına 3 saatlik uçuş mesafesi bulunduğunu, bölgedeki hava trafiğinde yaklaşık 7 bin uçağın bulunduğunu söyledi. Dağtekin, bu uçakların yıllık bakım maliyetlerinin 65 milyar dolar civarında olduğunu ve İstanbul'daki 4 uçak bakım hangarının bunun bir milyar dolarına talip olduğunu vurguladı.
Dağtekin, İstanbul dışında Türkiye'de büyük kapasiteli uçak bakım hangarı olmadığını ve Isparta'da yapılan hangarın en büyük uçakların girebileceği kapasitede yapıldığını anlattı. İstanbul'da uçakların park etmesi için yeterli alan olmamasına karşılık Isparta'da şirketler tarafından parka çekilecek uçaklar için 10 bin metrekarelik açık alanlarının bulunduğunu ifade eden Dağtekin, yılbaşında boyama ünitesi ile hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti. Zafer Dağtekin, Fransa'dan gelecek teknik ekibin Süleyman Demirel Üniversitesi Keçiborlu Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü'nden 30 kişilik bir gruba uygulamalı eğitim vereceklerini, bu adaylar arasından seçim yapacaklarını kaydetti. Dağtekin, bugün Türk Hava Yolları (THY) İstanbul hangarlarında 5 bin kişinin çalıştığına dikkat çekerek, "Uçak bakımlarında gerekli olan çok basit parçalar zamanla Isparta'dan temin edilebilecektir. Mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nde uçak sanayinin yakın zamanda gelişeceğine inanıyoruz." dedi.
Yaptıkları yatırımın Isparta'yı uçak yan sanayi için cazibe merkezi haline getireceğine işaret Dağtekin, Süleyman Demirel Havalimanı pistinin İstanbul Atatürk Havalimanı pistinden daha kaliteli olduğunu savundu.