Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ERZURUM LOJİSTİK KÖYÜ İHALESİ 10 OCAKTA

ERZURUM LOJİSTİK KÖYÜ İHALESİ 10 OCAKTA

ERZURUM LOJİSTİK KÖYÜ İHALESİ 10 OCAKTA27.12.2010

Erzurum'un sosyo-ekonomik kalkınmasına da ivme kazandırması beklenen Erzurum lojistik köyü ihalesinin 10 Ocak 2011 tarihinde yapılacağı bildirildi

Erzurum'un sosyo-ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracak olan Lojistik Köy'ün kuruluş ihalesinin, 10 Ocak 2011'de Devlet Demiryolları Sivas 4. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceği bildirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum'a kurulması kararlaştırılan ve 2008 yılında projelendirilen Lojistik Köy'le ilgili en somut adımın, ihale süreciyle başladığını kaydetti.

Lojistik Köy sürecini MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak yakından takip ettiklerine değinen Mustafa Güvenli, "Lojistik Köy projesi sonunda ihale aşamasına geldi. Erzurum lojistik köyünün ihalesi, 10 Ocak 2011 tarihinde yapılacak. İhale duyurusu yapıldı, şartnameleri hazırlandı. Lojistik Köy, Erzurum'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Güvenli, Lojistik Köy'ün, kurulmasının kararlaştırıldığı günden bu zamana kadar oldukça zorlu bir süreç yaşandığına dikkati çekti. Güvenli, bu hususta yaşanan sıkıntıları Başbakana da aktardıklarını hatırlatarak, "Başbakanın konuyla ilgili olarak verdiği talimatın hemen ardından çok ciddi bir çalışma süreci başlatıldı. Lojistik köyün kurulmasıyla ilgili olan tüm birimler harekete geçirildi ve son olarak geçtiğimiz günlerde de projenin uygulanacağı arazi üzerinde uzlaşmaya varıldı. Bugün geldiğimiz noktada ise Erzurum Lojistik Köy'ün ihalesi için gün sayıyoruz" diye konuştu.

“Erzurum lojistik üs olacak”
Güvenli, Lojistik Köy'ün, içerisinde ulusal ve uluslararası taşımacılık, lojistik ve eşyanın dağıtımı ile ilgili bütün faaliyetlerin muhtelif işletmeciler tarafından gerçekleştirileceği bir alan olacağını söyledi. Güvenli, "Lojistik Köy projesinin hayat bulmasıyla birlikte, Erzurum her türlü ulaştırma ve taşımacılık hizmetlerinin merkezi konumuna gelecek. Lojistik Köy'de, lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili resmi kurumların da içinde bulunduğu ulaştırma işiyle bağlantıları olan her türlü faaliyet yürütülebilecek. Depolama, bakım, onarım, yükleme, boşaltma, tartı, yükleri bölme, birleştirme ve paketleme gibi hizmetlerin yapılacağı bu köyde yeni bir iş alanı ve dolayısıyla istihdam kapısı açılacak" dedi.

Lojistik Köy yatırımının, komşu ülkelerle sınır ticaretini geliştirme amacına hizmet edeceğini sözlerine ekleyen MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, şöyle dedi: "Sınır ticaretini gerçekleştirebilmek ve geliştirebilmek için en önemli ihtiyaç, kuşkusuz ulaşım faktörüdür. Erzurum, bu anlamda çok hızlı bir gelişme kaydediyor olmakla birlikte, Lojistik Köy yatırımıyla önemli bir hamle yapmış olacaktır."
Kaynak: CHA
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr