Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ESENBOĞANIN BÜYÜMESİ LAZIM

ESENBOĞANIN BÜYÜMESİ LAZIM

ESENBOĞANIN BÜYÜMESİ LAZIM22.12.2010

Kotil, "Esenboğa Havalimanı çok iyi ama körükleri yetmiyor. Onun için bazı yolcularımızı otobüslerle uçağa alıyoruz" dedi.
        
ANKARA - THY Genel Müdürü Temel Kotil, hava ulaşımındaki gelişmenin hızla devam ettiğini belirterek, "Esenboğa Havalimanı çok iyi ama körükleri yetmiyor. Onun için bazı yolcularımızı otobüslerle uçağa alıyoruz. Buranın büyümesi lazım" dedi.

Kotil, gazetecilere yaptığı açıklamada her sene yeni uçuşlar başlattıklarını belirtti. Yeni açılan uçuş noktaları ile birbirini besleyen hatların artığını ifade eden Kotil, 170 noktaya sefer düzenlediklerini söyledi.

Kendi döneminde kapanan bir hattın olmadığını bildiren Kotil, bir noktaya haftanın her günü uçuş olmaması durumunda yolcuların alternatifleri aramaya başladığını vurguladı.
İstanbul'a uçan yolcuların yüzde 38'inin yurt dışına devam ettiğini belirten Kotil, "Büyümemizi engelleyecek hiçbir şey yok. Şirketimizin itibarı yurt dışında giderek artıyor" diye konuştu.
Şirkette yeni yapılanmaya gittiklerini, yeni yazılımlarla düzenlemeler yaptıklarını anlatan Kotil, THY'nin başarısını merkez ve taşra teşkilatları arasındaki bağın güçlü olmasına bağlayarak, şirket olarak takım çalışmasına önem verdiklerini söyledi.

"Ankara'dan yurt dışına yapılan uçuşların sayısının artırılıp artırılmayacağı" yönündeki soru üzerine Kotil, kararları ticari olarak aldıklarını söyledi.
İç hatlardaki yolcu sayısının 6 kat arttığını dile getiren Kotil, şöyle konuştu:
"Ankara'daki birinci motivasyonumuz iç hatları canlandırmak. Ondan sonra yurt dışı başlayacak. Hiçbir zaman bir şehirden yurt dışına yeteri kadar yolcu çıkmıyor buna İstanbul da dahil. Yurt içi transferleri kaldırırsak birçok seferimizin sayısını azaltmamız gerekir. Son iki yılı AnadoluJet'in yaygınlaşması için kullandık. Ankara'dan yurt dışının belli yerlerine uçuş var. Ancak sefer sayıları çok fazla değil ama 2011'de daha çok olacak.
Esenboğa Havalimanı çok iyi ama körükleri yetmiyor. Onun için bazı yolcularımızı otobüslerle uçağa alıyoruz. Buranın büyümesi lazım. Kocaman ülkenin kocaman bir başkenti burası. Dün ya da bugün yeterli olan yarın yeterli olmayacak."

THY olarak çeşitli sponsorluk anlaşmaları imzaladıklarını hatırlatan Kotil, "Çok nasipli bir şirketiz, Barcelona'ya sponsor oluyoruz takım maçları kazanıyor. Barcelona'ya bir Abu Dabi uçuşu yaptırdık 6 tane kupa kazandılar. Şimdi Kobe Bryant ile kontrata imza attık Los Angeles uçuşlarımız için önemli olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr