Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KARGODA İLK E- FATURA UYGULMASI BAŞLIYOR

KARGODA İLK E- FATURA UYGULMASI BAŞLIYOR

KARGODA İLK E- FATURA UYGULMASI BAŞLIYOR21.12.2010

Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın, Mart 2010’da 397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin yayımı ile devreye aldığı e-Fatura uygulaması Türk kargo sektöründe de devreye giriyor

Yurtiçi Kargo, Gelirler İdaresi Başkanlığı’nca (GİB) talep edilen tüm teknik standartları yerine getirdiğini ve kargo sektöründeki ilk e-Fatura uygulamasını başlatacağını açıkladı.
Yurtiçi Kargo yaptığı açıklamada, sistemlerini GİB’in e-fatura sistemine entegre ettiğini, online fatura alıp göndererek basılı fatura gönderme ve saklama zorunluluğunu ortadan kaldıracağını belirtti.

Yurtiçi Kargo’nun bu yeni çözümünden GİB’in e-fatura sistemine kayıtlı olan tüm müşterileri ve tedarikçileri faydalanabilecekleri de dile getirilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Yurtiçi Kargo e-Fatura entegrasyonu ile muhasebe, kayıt ve ödeme süreçlerini kısaltmayı; şirketler arası bilgi akışını hızlandırarak hem müşteri hem de tedarikçi memnuniyetini arttırmayı hedefliyor. Aylık milyonlarca fatura düzenleyen Yurtiçi Kargo’nun e-Fatura çözümü ayrıca,  faturaların basılma zorunluluğunu ortadan kaldırarak milyarlarca ağacın da yok olmasına engel olacak."

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr